Afbeelding
Foto: Bureau Rijnmond

Politie deelt beelden van bandenprikker

112 1.582 keer gelezen

CAPELLE/KRIMPENERWAARD • De politie gaat er vanuit dat de dader van het lekprikken van banden in Capelle aan den IJssel en een deel van de Krimpenerwaard een en dezelfde persoon is. In het regionale opsporingsprogramma Bureau Rijnmond zijn donderdag beelden van hem getoond.

Volgens de politie is de bandenprikker actief sinds 17 november. Op de beelden is te zien hoe hij die ochtend een fiets steelt vanaf het erf van een boer in Krimpen aan de Lek. Daarna verlegt hij zijn terrein naar Bergambacht, Ammerstol en Lekkerkerk. Op 19 en 20 november steekt hij in Capelle aan den IJssel banden lek. Zijn meest recente acties zijn in de vroege ochtend van 24 en 25 november aan de Bermweg, de Merellaan en de omgeving van de Slotlaan, en bij voetbalclub vv Capelle.

Inmiddels zijn er uit de Krimpenerwaard ruim honderd aangiftes binnengekomen van auto-eigenaren die de dupe zijn geworden van het werk van de bandenprikker. In Capelle staat de teller op ruim 100.

Op de beelden draagt de man een donkerblauwe bubbelcoat en is te zien dat hij een bijzonder loopje heeft. Omdat hij vermoedelijk een scherp voorwerp bij zich heeft worden bewoners geadviseerd hem niet zelf te benaderen, maar direct de politie te bellen. 

De politie zegt zichtbare en onzichtbare maatregelen te hebben genomen tegen dit probleem: zo wordt er onder andere in de nacht extra gesurveilleerd door agenten. De politie vraagt mensen die meer weten over de getoonde man contact op te nemen via de Opsporingstiplijn op 0800-6070. Anoniem melden kan via Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000. Ook ontvangen ze graag nog aanvullende camerabeelden. 


Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Afbeelding
Jongvolwassenen kunnen in Capelle HPV-vaccinatie krijgen Algemeen 21 uur geleden
Afbeelding
Studenten Hogeschool ronden onderzoek naar Capels platform RVZ af Algemeen 23 uur geleden
Afbeelding
Kinderen herdenken watersnoodramp bij beeld Johan van Veen FOTOREPORTAGE 1 feb, 11:00
Afbeelding
Jim Sneeuw (13) geniet als 'scheids' Sport 1 feb, 08:45
Afbeelding
Gratis toegankelijk 'Shanti Beautyweekend' op 4 en 5 februari Algemeen 31 jan, 16:30
Afbeelding
Brownies&downieS op derde plaats in Zuid-Holland Algemeen 31 jan, 14:00
Afbeelding
Wethouders lezen voor in KinderLabs tijdens Nationale Voorleesdagen Algemeen 31 jan, 11:30
Afbeelding
Echtpaar Slingerland-Hartmans 60 jaar getrouwd Algemeen 31 jan, 09:00