Bijdrage bij sport, dans en muzieklessen voor kinderen

Algemeen 262 keer gelezen

CAPELLE • Bij 6500 ouders en verzorgers van kinderen viel onlangs een brief over het Jeugdfonds Sport en Cultuur op de mat. De actie is bedoeld om kinderen weer aan het sporten, dansen en muziek maken te krijgen. Ouders met een laag inkomen kunnen via het Jeugdfonds een bijdrage aanvragen. De meeste activiteiten starten weer in september.

Wethouder Harriët Westerdijk: ”In de coronatijd zijn veel kinderen gestopt met hun sport, muziek of dansles, vermoedelijk omdat trainingen, lessen of wedstrijden steeds niet doorgingen. We zagen dan ook het aantal ouders dat een bijdrage van het Jeugdfonds aanvroeg flink afnemen. Ontzettend jammer, maar nu kan het weer. In september start het nieuwe seizoen. Dus ik wil tegen alle kinderen zeggen: “Ga weer verder met je hobby of begin lekker met iets nieuws.”

Bijna alles kan
Het Jeugdfonds Sport en Cultuur kan meebetalen voor bijna alle sporten of culturele activiteiten. Van voetbal tot taekwon-do en van pianoles tot een schildercursus. Op www.sportiefcapelle.nl/sportaanbieders , www.skvr.nl of www.noesfiolet.nl staan veel activiteiten. Denk ook aan scouting of zwemles voor het A-diploma bij zwembad Aquapelle. Het maakt ook niet uit of de activiteit in Capelle is. Ook als een kind lid wordt van een club in bijvoorbeeld Rotterdam, Nieuwerkerk of Krimpen kan het Jeugdfonds bijspringen. 

Nu aanvragen
Het Jeugdfonds Sport & Cultuur betaalt tot 225 euro voor sport en 450 euro voor muziek en dansles voor kinderen van 4 tot en met 17 jaar. Dat doet het fonds als de ouders een lager inkomen hebben. Door nog voor de zomervakantie de aanvraag te doen, kan een kind na de vakantie meteen meedoen.

Op www.capelleaandenijssel.nl/jeugdfonds staat alle informatie over de voorwaarden en hoe je een aanvraag doet. Alle informatie staat ook in de brief die alle ouders deze week hebben gekregen. 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
'Geldezels' melden zich op politiebureau Capelle: passende maatregel opgelegd Nieuws 8 uur geleden
Afbeelding
Kinderbingo bij Rollebollebos op 7 april Nieuws 22 uur geleden
Afbeelding
Verdachte (47) van drugshandel aangehouden in Capelle 112 gisteren
Afbeelding
Matig slagingspercentage voor inbrekers in Capelle Nieuws 27 mrt, 13:42
Afbeelding
Column - Mensen uit hun isolement halen met sport Nieuws 27 mrt, 11:24
null
SVS legt basis voor seizoen 2024-2025 met contractverlengingen Sport 27 mrt, 09:02
Afbeelding
Geen vast bedrag vanuit gemeente bij humanitaire rampen Nieuws 26 mrt, 19:15
• Saviël Armand wil zich blijven ontwikkelen als zwemmer.
'Laatbloeier' Saviël Armand: zwemsprinter met stapsgewijze doelen Sport 26 mrt, 16:30