• Elena uit Italië.
• Elena uit Italië. Foto: Aangeleverd

Elena uit Italië zoekt Capels gastgezin

Algemeen 951 keer gelezen

CAPELLE • Eind augustus komt de Italiaanse Elena (17) naar Nederland voor een uitwisselingsproject. Zij wil haar Nederlandse droomjaar doorbrengen in Capelle aan den IJssel of omgeving en is op zoek naar een gastgezin dat haar tot de zomer van 2023 een thuis kan bieden.

Elena doet mee aan het uitwisselingsprogramma High School Holland van Travel Active. Het High School Holland programma van Travel Active biedt buitenlandse scholieren de kans écht onderdeel uit te maken van de Nederlandse cultuur door ze een thuis te bieden bij een Nederlands gezin en ze hier naar een middelbare school te laten gaan. 

Een culturele uitwisseling is niet alleen een avontuur voor de buitenlandse scholier. Ook het gastgezin leert over de cultuur en inzichten die een buitenlandse scholier meebrengt. 

Wie is Elena?
Elena is een 17-jarige, nieuwsgierige en vrolijke student uit Italië. Ze is geïnteresseerd in kunst en literatuur. Daardoor leest ze graag en bezoekt ze vaak een museum of kunsttentoonstelling. Elena is graag omringt door haar familie en vrienden. Ze reist veel samen met haar familie en wil later ook in het buitenland gaan wonen. “Ik hou van reizen en geniet ervan als een ander deel van de wereld als thuis voelt. Ik wil graag naar Nederland om nieuwe tradities en een nieuwe taal te leren, nieuwe vrienden te maken en zoveel mogelijk van het land te ontdekken!” Leer Elena beter kennen via https://www.travelactive.nl/elena-uit-italie-4/.

Gedurende de uitwisseling worden het gastgezin en de student begeleid door een zogeheten ‘Local Coordinator’. Deze begeleider is de steun en toeverlaat van scholier en gastgezin. Ook helpt de Local Coordinator met de kennismaking van de Nederlandse cultuur, onder meer door lokale tripjes te organiseren. Travel Active organiseert evenementen voor scholieren en gastgezinnen, zodat zij elkaar leren kennen en ervaringen kunnen uitwisselen. Een buitenlandse scholier in huis nemen, is op vrijwillige basis. Het gastgezin voorziet in kost en inwoning. De overige kosten zijn voor rekening van de scholier of Travel Active. 

Neem voor meer informatie contact op met het High School Holland team via highschoolholland@travelactive.org, bel naar 085 222 4810 of bekijk https://www.travelactive.nl/.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Musical 'Groener Gras' te zien in IJsselzicht Nieuws 6 uur geleden
• Sparta opende de 20-overs competitie met thuisduels.
Sparta Cricket beleeft 'prima start' en richt vizier op play-offs Sport 9 uur geleden
Afbeelding
Column - Overal subsidies aanvragen Nieuws gisteren
• Lara, Elin, Eva, Yanou en Anouk met het schild van de winnaars
Gidsen van Scouting Hendrik van Halewijn winnen regionale wedstrijd Nieuws 24 apr, 14:04
Afbeelding
Capelse Liza doet voor het goede doel mee aan zware Muskathlon in Colombia Nieuws 24 apr, 11:50
Afbeelding
Boa's mogen boetes uitdelen voor lichte verkeersovertredingen Nieuws 24 apr, 09:46
• De Van Brienenoordbrug.
Brandbrief Van Brienenoordbrug: 'Instortingsgevaar dreigt als niet snel ingegrepen wordt' Nieuws 24 apr, 09:06
• De eikenprocessierups.
Gemeente pakt eikenprocessierups aan met aaltjes Nieuws 23 apr, 15:55