Afbeelding
Foto: Aangeleverd

Column - Rommelmarkt-seizoen begonnen in Capelle

Algemeen 969 keer gelezen

Marjan bladert door Het Kontakt. Haar eigen IJssel en Lekstreek heeft elke woensdag een mooie verzameling korte berichtjes op de overzichtelijke pagina’s afgedrukt. Deze week is ze vooral op zoek naar activiteiten voor de komende weekenden en…de rommelmarkten, want het seizoen gaat weer beginnen. 

En inderdaad. De altijd goed georganiseerde rommelmarkt van stichting Buurtgroep Capelle-West stond al voor zaterdag 14 mei ingepland. Ja, dat is waar, deze kramen- annex kleedjesmarkt is ieder jaar rond deze datum georganiseerd, afgezien van die rotcoronaperiode. Snel even naar hun website. Een kraam kost slechts twintig euro. Leuk, maar Marjan wil nu alleen kopen, ze is min of meer verslaafd aan het struinen langs de kraampjes en kleedjes, vooral als het zonnetje al vroeg schijnt is ze als een van de vroege vogels paraat. Marjan bladert nog even verder in de krant. Wat? In de Nieuwe Westerkerk houdt men die dag ook een rommelmarkt? Twee markten tegelijk? En op de Bermweg houden de winkeliers in het kader van ‘de week van de stenen winkel’ een voorjaarsmarkt? Dat wordt dus vroeg opstaan en heen en weer rijden. Hoe verzinnen ze het, kunnen ze dat niet gewoon met elkaar afstemmen? Is daar niet iemand bij de gemeente die vanuit de WOP’s hoort wat men van plan is? Marjan wordt opeens overvallen door een lichte aanval van stress. Wel fijn dat haar IJssel en Lekstreek dit zo fijn meldt. Zaterdag 14 mei stond Marjan vroeg op en genoot volop van de vele aangeboden spullen. 

Later die dag zocht Marjan thuis of de jaarlijkse zomermarkt in Schenkel ook al staat gepland en ja, die keert weer gewoon op de laatste vrijdag en zaterdag van augustus terug. Mits er geen vervelende corona’s meer komen, denkt ze meteen. Ze mist nog wel data van de bazar van de Dorpskerk en de markt van de Elimkerk, meestal de laatste zaterdag van september. Heerlijk, de komende weken weer lekker struinen langs markten en kringloopwinkels. Nu maar hopen dat nog meer organisaties, zoals andere kerken en De Terp/Oostgaarde, ook weer markten houden en in het Kontakt plaatsen. Dan wordt het weer een mooi rommelmarktseizoen, maar graag wel meer verspreiden, want ze wil wel als vroege vogel de lekkerste graantjes meepikken.

Cor Hulsbus

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

• Thomas Hardie met de plannen voor het groene schoolplein.
Groen plein voor basisschool Pieter Bas dankzij subsidie: 'Hopen dat buurt mee kan genieten' Nieuws 21 uur geleden
Afbeelding
Brandweer blust woningbrand aan Paganinistraat 112 23 uur geleden
• Flyer Herfst in Schoorl
Nieuw Capels Toneel speelt voorstelling 'Herfst in Schoorl' Theater gisteren
Afbeelding
'Geldezels' melden zich op politiebureau Capelle: passende maatregel opgelegd Nieuws 28 mrt, 08:55
Afbeelding
Kinderbingo bij Rollebollebos op 7 april Nieuws 27 mrt, 18:50
Afbeelding
Verdachte (47) van drugshandel aangehouden in Capelle 112 27 mrt, 17:02
Afbeelding
Matig slagingspercentage voor inbrekers in Capelle Nieuws 27 mrt, 13:42
Afbeelding
Column - Mensen uit hun isolement halen met sport Nieuws 27 mrt, 11:24