• Anouk van der Zee (VCN).
• Anouk van der Zee (VCN). Foto: Wijntjesfotografie.nl

Anouk van der Zee zet nieuwe stap bij VCN

Algemeen 1.270 keer gelezen

CAPELLE • Hoe de vrouwenhoofdmacht van volleybalclub VCN er komend seizoen uit komt te zien, is nog niet helemaal bekend. Zeker is al wél dat Anouk van der Zee deel uit gaat maken van het team dat in de op één na hoogste divisie haar opwachting gaat maken.

“Dit seizoen speelde ik mijn wedstrijden vooral in VCN dames 2”, vertelt de 17-jarige inwoonster van Delft. “Het is de bedoeling dat mijn team voor het grootste gedeelte het nieuwe eerste gaat vormen, dus voor mij persoonlijk verandert er na de zomer niet veel. Ik heb er in ieder geval veel zin in, temeer ook omdat we in de persoon van Anne Meijnderts een fijne opvolger krijgen voor trainer/coach Ivo Munter, die na zeven seizoenen afscheid neemt van VCN. Op basis van Anne’s ervaring en achtergrond heb ik veel vertrouwen in een goede samenwerking.”

Logisch

Inmiddels hebben de volleybalsters van VCN afscheid genomen van het voorlopig laatste jaar in de Eredivisie, een seizoen waarin ups en downs elkaar afwisselden, maar overall toch aardig gepresteerd werd. Dat de club afzag van een aanvraag voor een nieuwe eredivisielicentie, wordt in sporthal Oostgaarde als ‘spijtig’ en ‘logisch’ gezien. “Klopt”, zegt Anouk van der Zee. “Dat de vereniging uiteindelijk de keuze heeft gemaakt om Heren 1 in de Eredivisie te houden, is wel verklaarbaar. Bij Dames 1 was al bekend dat een aantal van de meer ervaren krachten het niet zag zitten om nog meer trainingsuren te maken, zoals de bond eiste bij verlenging van de licentie. Zij deden daarom een stapje terug. Met het inleveren van het Eredivisieschap verloren we ook jongere speelsters die hun heil zochten bij clubs die wel op het hoogste niveau spelen. Ook dat is te begrijpen. Nee, zelf heb ik niet met die gedachte gespeeld. Ik ben hier namelijk nog lang niet uitgeleerd en hoop bij VCN een bijdrage te leveren aan een team dat uiteindelijk weer dat stapje omhoog kan maken. Twee seizoenen geleden speelde ik al mee met VCN 1, en ik kan je vertellen: dat was zo’n gave ervaring. Het smaakt echt naar meer.” 

Zes jaar

Inmiddels vertoeft Anouk van der Zee alweer drie jaar in Capelse volleybalkringen, na eerder gespeeld te hebben bij clubs in haar woonplaats Delft. “Ik heb me bij VCN rustig kunnen door ontwikkelen als volleybalster”, vertelt de VWO 5-leerling. Ik begon bij Dames 3 in de tweede divisie en mag het via Dames 2 nu in het eerste team gaan laten zien als diagonaalspeelster. Een hartstikke mooie uitdaging. Ik heb er enorm veel zin in.”

Jan Timmer

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

• Flyer Herfst in Schoorl
Nieuw Capels Toneel speelt voorstelling 'Herfst in Schoorl' Theater 12 uur geleden
Afbeelding
'Geldezels' melden zich op politiebureau Capelle: passende maatregel opgelegd Nieuws 15 uur geleden
Afbeelding
Kinderbingo bij Rollebollebos op 7 april Nieuws 27 mrt, 18:50
Afbeelding
Verdachte (47) van drugshandel aangehouden in Capelle 112 27 mrt, 17:02
Afbeelding
Matig slagingspercentage voor inbrekers in Capelle Nieuws 27 mrt, 13:42
Afbeelding
Column - Mensen uit hun isolement halen met sport Nieuws 27 mrt, 11:24
null
SVS legt basis voor seizoen 2024-2025 met contractverlengingen Sport 27 mrt, 09:02
Afbeelding
Geen vast bedrag vanuit gemeente bij humanitaire rampen Nieuws 26 mrt, 19:15