• Remco en Fenna Sluiter in hun winkel.
• Remco en Fenna Sluiter in hun winkel. Foto: Annemarie van der Ploeg

Fruitland RJ Sluiter blaast 25 kaarsjes uit

Algemeen 1.210 keer gelezen

CAPELLE • Fruitland RJ Sluiter aan de Bermweg bestaat dit jaar al 25 jaar. Remco en Fenna Sluiter runnen de zaak samen met veel plezier. Niet voor niets zeggen beide dat ze de zaak graag willen voortzetten tot hun pensioen.

De vader van Remco Sluiter had vroeger ook een groente- en fruitzaak op de Meent. “Het is me een beetje met de paplepel ingegoten. Ik hielp mijn vader al toen ik 6, 7 jaar oud was. Dan was ik achter aan het voetballen en dan gingen ze opruimen. Mijn vader riep dan: “Kom je helpen?”

Plezier

Fenna vult aan: “Maar het was nooit zo dat Remco zei dat hij later ook zo’n zaak wilde beginnen. Hij werkte tot 1994 in de tomatenkwekerij en ik zat op kantoor bij Kraan. Toen gingen de kassen dicht en was het gewoon over. Ik werkte parttime. We vonden het allebei leuk om wat anders te gaan doen en besloten toen om een groente- en fruitwinkel op de Beneden Oostzeedijk in Rotterdam-Kralingen over te nemen. Daar hebben wij het vak geleerd. Die zaak was een pijpenlaatje. Na 2,5 jaar zijn we naar deze winkel op de Bermweg verhuisd. In de afgelopen 25 jaar hebben we een hele leuke klantenkring opgebouwd. Ik hou van koken en Remco is dat ook steeds leuker gaan vinden. We hebben nu een breed assortiment in soepen, maaltijden en salades. Er stond hier eerst een klein vriezertje met soepen, maar dat assortiment is steeds meer uitgebreid dus hebben we nu een grotere vriezer. Er staat elke dag wel een pan soep op, die overdag als weeksoep verkocht wordt en ’s avonds wordt ingevroren. We kunnen onze inspiratie uitleven op lekkere soepen, maaltijden en salades. Het is heel leuk werk. We hebben er echt plezier in. We onderscheiden ons met goed fruit. Er zijn trouwens niet zo veel groente- en fruitzaken meer dus daar ben je ook wel onderscheidend in. Ook verkopen we sappen van Schulp, eieren en zuivel.”

“Onze dochter heeft hier ook een paar jaar op vrijdag en zaterdag gewerkt, maar ze woont nu in Eindhoven, dus die is er nu niet meer. Op drukke dagen komt ze nog wel. In de coronatijd was er ineens een idiote gekte. Mensen stonden hier echt voor de deur. Thuiswerkers ontdekten ons en er kwamen mensen die de supermarkt wilden mijden. Daar hebben we veel klanten aan overgehouden. Er hing 2,5 jaar lang een briefje op de deur met: maximaal 2 klanten. Die tijd gaan we nooit meer vergeten”, besluit Fenna.

Annemarie van der Ploeg

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Het Kontakt zoekt deelnemers marathon Rotterdam en hun verhaal Nieuws 20 uur geleden
• Thomas Hardie met de plannen voor het groene schoolplein.
Groen plein voor basisschool Pieter Bas dankzij subsidie: 'Hopen dat buurt mee kan genieten' Nieuws 23 uur geleden
Afbeelding
Brandweer blust woningbrand aan Paganinistraat 112 28 mrt, 13:04
• Flyer Herfst in Schoorl
Nieuw Capels Toneel speelt voorstelling 'Herfst in Schoorl' Theater 28 mrt, 11:56
Afbeelding
'Geldezels' melden zich op politiebureau Capelle: passende maatregel opgelegd Nieuws 28 mrt, 08:55
Afbeelding
Kinderbingo bij Rollebollebos op 7 april Nieuws 27 mrt, 18:50
Afbeelding
Verdachte (47) van drugshandel aangehouden in Capelle 112 27 mrt, 17:02
Afbeelding
Matig slagingspercentage voor inbrekers in Capelle Nieuws 27 mrt, 13:42