Afbeelding
Foto: Aangeleverd

Welzijn Capelle op zoek naar nieuwe buurtbemiddelaars

Algemeen 182 keer gelezen

CAPELLE • Welzijn Capelle is op zoek naar nieuwe buurtbemiddelaars voor het team. Vrijwillige buurtbemiddelaars ondersteunen bij het oplossen van problemen tussen buren waar deze zelf niet uitkomen. 

Miscommunicatie of kleine irritaties tussen buren kunnen zich opstapelen tot een groot probleem. Tot mensen elkaar niet meer kunnen luchten of zien. Dat oplossen, of beter nog voorkómen, kan met buurtbemiddeling. Buurtbemiddeling is onpartijdige, gratis hulp, van onafhankelijke en getrainde vrijwilligers. Zij helpen buren om hun problemen te bespreken en samen afspraken te maken. Bijna altijd komen mensen er met een buurtbemiddelaar goed uit.

Bewoners die Buurtbemiddeling hadden ingeschakeld, zeggen: ‘De bemiddelaars belden snel, waren neutraal en hebben ons geholpen een goed gesprek te voeren. En ook: ‘De lucht is geklaard, we gaan weer normaal met elkaar om’. Buurtbemiddelaars zelf zeggen dit: ‘Wij zijn goed in het luisteren naar wat niet gezegd wordt. Conflicten helpen oplossen is heel mooi werk’. Ook de politie is blij met de bemiddelaars: ‘Het voordeel is dat er niet meteen iemand in uniform voor de deur staat. Dus schakel eerst buurtbemiddeling in.’

Coördinator Buurtbemiddeling Tanja Storm van Welzijn Capelle: ‘Wij zoeken enthousiastelingen met goede sociale en communicatieve vaardigheden, die onpartijdig en zonder oordeel kunnen luisteren. Je vindt het leuk om mensen te helpen, zelf oplossingen te vinden en respecteert ieders privacy. Ook ben je leergierig en kun je goed samenwerken.’

Vrijwilligerswerk als buurtbemiddelaar kost ongeveer vier uur per maand. Nieuwe bemiddelaars krijgen een gecertificeerde training Buurtbemiddeling en een jaarlijkse verdiepingstraining. Een professionele coördinator begeleidt de vrijwilligers. Ook is er regelmatig teamoverleg en intervisie met collega-bemiddelaars. 

Natuurlijk houden ook de buurtbemiddelaars zich aan de coronamaatregelen van de overheid. 

Buurtbemiddelaar worden? Voor meer informatie of aanmelden, neem contact op met coördinator Buurtbemiddeling Tanja Storm, t.storm@welzijncapelle.nu of 06 - 398 36 317.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Lijst met aanhoudingen na explosiereeks wordt langer: 19-jarige van bed gelicht Nieuws 21 uur geleden
Afbeelding
Gratis lunch: Eye College zoekt 'proefkonijnen' voor eindexamen Nieuws 17 apr, 17:10
• Laurens Salcedo Valdez, pitcher bij Euro Stars.
Laurens Salcedo Valdez in mentorrol bij Euro Stars: 'Mooi om jonge gasten bij te staan' Sport 17 apr, 15:20
Afbeelding
Ongeval op Capelseweg, één persoon naar het ziekenhuis 112 17 apr, 13:42
• Metro bij station Schenkel.
RET solidair met NS: openbaar vervoer staat zaterdag drie minuten stil Nieuws 17 apr, 11:55
Afbeelding
Column - Wonen we in de leukste gemeente? Nieuws 17 apr, 10:15
Afbeelding
Mannen die gelinkt worden aan explosies Ravelstraat opgepakt Nieuws 17 apr, 08:04
Afbeelding
Competitieseizoen start voor Sparta Cricket op 20 april Nieuws 16 apr, 17:15