• Harriët Westerdijk, Anita Kaptein en zoon Noah, Jos Mosmans en Yiu Wah Kok.
• Harriët Westerdijk, Anita Kaptein en zoon Noah, Jos Mosmans en Yiu Wah Kok. Foto: Jan Kok

Actie voor Capellenaren door Capellenaren

Algemeen 790 keer gelezen

CAPELLE • WOP ’s-Graveland en WOP Capelle-West komen samen met een voucheractie, georganiseerd met het oog op de feestdagen. Diverse ondernemers uit beide wijken hebben leuke aanbiedingen. 

Naast vertegenwoordigers van beide WOP’s was ook wethouder Harriët Westerdijk aanwezig bij de aftrap van deze actie. “Alle huishoudens in beide wijken ontvangen een envelop met een voucher met waardebonnen en een sleutelhanger met winkelwagenmuntje met WOP-logo’s in hun brievenbus. Op de voucher staat een aantal kortingsacties van lokale ondernemers uit de Puccinipassage en de Doormanstraat. Bij Brood- en banketbakkerij ’t Bakkertje kan je met een van de waardebonnen zelfs zes gratis oliebollen afhalen zonder verder iets te kopen. We hopen dat de mensen zo de lokale ondernemers weer weten te vinden. Het WOP (Wijk Overleg Platform) staat voor de wijk en de leefbaarheid en ondernemers in de winkels horen daar ook bij. Ze hebben zware tijden gehad en weer rare tijden in het vooruitzicht. Met de kerstdagen in het vooruitzicht willen we ze een steuntje in de rug geven. Niet iedereen heeft het in dezelfde periode even druk. De kortingen bij de diverse ondernemers zijn op verschillende data geldig. De kortingen worden uit de door de gemeente aan het WOP beschikbaar gestelde wijkleefbaarheidsgelden betaald”. 

Het is de eerste keer dat we dit op deze manier doen en we kijken hoe de actie ontvangen wordt”, vertelt Yiu Wah Kwok, penningmeester van WOP ’s Graveland. Jos Mosmans, bestuurslid WOP Capelle-West: “Onze samenwerking strekt zich verder uit dan met deze actie. We hebben ook samen het Vijvergebied aangepakt en tasjes met boodschappen van de lokale winkeliers voor een flink aantal bewoners geregeld. Verder hebben we het voetbaltoernooi en de filmavond samen georganiseerd. We werken nauw samen met elkaar en zijn goede buren.” Anita Kaptein van Anita’s Giftshop aan de Doormanstraat 52 geeft ook korting tijdens de actie. “We kopen spullen uit Bali in bij een kennis van ons die mensen onder zich heeft werken. Daarnaast verkopen wij edelstenen uit Afrika. Daar is veel vraag naar. Wij zijn weg van onze spullen en hopen dat veel mensen daar gelukkig van worden”, aldus Anita .

Wethouder Harriët Westerdijk is enthousiast over de actie. “Mooi dat het WOP oog heeft voor de bewoners van de wijken, maar ook voor de ondernemers. Het is een erg mooie actie door Capellenaren voor Capellenaren”.

Annemarie van der Ploeg

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Brandweer blust woningbrand aan Paganinistraat 112 21 uur geleden
• Flyer Herfst in Schoorl
Nieuw Capels Toneel speelt voorstelling 'Herfst in Schoorl' Theater 22 uur geleden
Afbeelding
'Geldezels' melden zich op politiebureau Capelle: passende maatregel opgelegd Nieuws 28 mrt, 08:55
Afbeelding
Kinderbingo bij Rollebollebos op 7 april Nieuws 27 mrt, 18:50
Afbeelding
Verdachte (47) van drugshandel aangehouden in Capelle 112 27 mrt, 17:02
Afbeelding
Matig slagingspercentage voor inbrekers in Capelle Nieuws 27 mrt, 13:42
Afbeelding
Column - Mensen uit hun isolement halen met sport Nieuws 27 mrt, 11:24
null
SVS legt basis voor seizoen 2024-2025 met contractverlengingen Sport 27 mrt, 09:02