Sander Fischer geniet van het voetballeven bij vv Capelle.
Sander Fischer geniet van het voetballeven bij vv Capelle. Foto: Wijntjesfotografie.nl

Sander Fischer hervindt het ‘zaterdaggevoel’

Algemeen 670 keer gelezen

CAPELLE • ‘Zaterdag, de mooiste dag van de week’. Sander Fischer moet bij elke wedstrijd van vv Capoelle aan dat All Stars-nummer denken. Sterker nog: hij heeft zijn ploeggenoten inmiddels ook geïnfecteerd met de aloude voetbalhit.

“De strekking van het lied geeft precies aan hoe ik mij voel in mijn huidige voetbalomgeving,”, glimlacht de centrale verdediger die deze zomer na een lange profloopbaan neerstreek op Sportpark ‘t Slot. “Als professioneel voetballer leefde ik volgens een behoorlijk streng regime: negen keer per week trainen, de voortdurende druk van móeten presteren, altijd op tijd zijn, op je voeding letten; noem het maar op. Bij Capelle heb ik het spelplezier van mijn kinderjaren weer terug gekregen. Dat voelt echt lekker. Ik voel me er prettig bij.”

Natuurlijk, Sander Fischer (33) moest flink terugschakelen na al die profseizoenen  in Ere- en Eerste Divisie. De overgang is hem echter goed bekomen, zeker ook omdat hij Capelle combineert met een nieuwe loopbaan in de burgermaatschappij. “Ik stond dit voorjaar op een tweesprong”, vertelt Fischer. “Ik had er misschien nog één of twee jaar aan vast kunnen knopen in het betaalde voetbal, maar had eigenlijk niet zoveel zin meer om ‘ergens in het land’ een nieuw avontuur aan te gaan. Het leek mij het goede moment om andere keuzes te maken. Ik kon bij Excelsior aan de slag op de commerciële afdeling en combineer die fulltime baan nu met mijn jonge gezin en Capelle. Dat bevalt mij uitstekend”.
“Ook als voetballer heb ik het goed naar mijn zin. Ik maak deel uit van een selectie die voor Hoofdklasse-begrippen behoorlijk uitgebalanceerd is. Er lopen jonge, hongerige voetballers in en verschillende spelers met veel ervaring. Daarnaast beschikken we over veel snelheid, scorend vermogen en een aantal creatieve spelers. En achterin staan we goed. Kortom, dit Capelle is voor iedere tegenstander lastig te verslaan”.
Hoewel Capelle deel uitmaakt van de kopgroep in de Hoofdklasse A laat Sander Fischer zich niet verleiden tot wilde uitspraken waarin het woord ‘titel’ voorkomt. “Mijn inziens is het het allerbelangrijkst dat we in zijn totaliteit op de goede weg zijn”, zegt de centrale verdediger. “We laten leuk voetbal zien, dat steeds wat meer publiek naar ‘t Slot brengt. We worden door die ontwikkeling ook weer interessanter voor sponsors en merken dat mensen weer graag bij de club willen horen. Het is een kwestie van communicerende vaten die elkaar versterken en tot iets moois kunnen leiden. Het is mooi om daar een schakel in te zijn”.

Jan Timmer

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

• Dionne Dinkhuijsen en wethouder Harriët Westerdijk onthullen het informatiebord.
Moeite met DigiD en andere overheidswebsites? Het 'IDO' helpt Met foto's gisteren
Afbeelding
Lijst met aanhoudingen na explosiereeks wordt langer: 19-jarige van bed gelicht Nieuws 18 apr, 09:15
Afbeelding
Gratis lunch: Eye College zoekt 'proefkonijnen' voor eindexamen Nieuws 17 apr, 17:10
• Laurens Salcedo Valdez, pitcher bij Euro Stars.
Laurens Salcedo Valdez in mentorrol bij Euro Stars: 'Mooi om jonge gasten bij te staan' Sport 17 apr, 15:20
Afbeelding
Ongeval op Capelseweg, één persoon naar het ziekenhuis 112 17 apr, 13:42
• Metro bij station Schenkel.
RET solidair met NS: openbaar vervoer staat zaterdag drie minuten stil Nieuws 17 apr, 11:55
Afbeelding
Column - Wonen we in de leukste gemeente? Nieuws 17 apr, 10:15
Afbeelding
Mannen die gelinkt worden aan explosies Ravelstraat opgepakt Nieuws 17 apr, 08:04