Twee studenten van de TU Delft werkend aan productontwikkeling ‘Ziggy’
Twee studenten van de TU Delft werkend aan productontwikkeling ‘Ziggy’ Foto: Rijndam Revalidatie

Rijndam wint Revalidatie jaarprijs voor innovatieve patiëntenzorg

Algemeen 444 keer gelezen

CAPELLE/ROTTERDAM • Rijndam heeft de Revalidatie Jaarprijs gewonnen met de productontwikkeling ‘Ziggy’. Dit gebeurde tijdens het Dutch Congress of Rehabilitation Medicine (DCRM) op vrijdag 12 november.

Deze innovatieve aanpassing aan een rolstoel maakt het mogelijk dat degene die de rolstoel duwt niet achter, maar naast de rolstoel loopt. Dit zorgt voor een betere interactie met de persoon die in de rolstoel zit. Met het winnende geldbedrag van 20.000 euro gaat Rijndam samen met de TU Delft en Erasmus MC ‘Ziggy’ verder doorontwikkelen om deze vervolgens daadwerkelijk in de praktijk in te zetten.

‘’Een standaardrolstoel wordt geduwd, maar als je er als begeleider achter loopt, is het soms moeilijk contact te houden met degene die erin zit”, vertelt Nicole van den Dries. Als ouder van een meervoudig gehandicapte dochter én als fysiotherapeut bij Rijndam herkent zij deze problematiek als geen ander. “Dankzij deze innovatieve aanpassing in de vorm van een rolstoel opzetstuk, lopen rolstoelbezitter en begeleider nu naast elkaar, aldus Van den Dries. Samen met Robert Pangalila, medisch divisiemanager en revalidatiearts bij Rijndam, heeft zij bijgedragen aan deze productontwikkeling. Dat deze innovatie niet onopgemerkt kon blijven, blijkt uit het feit dat het project als winnaar is verkozen voor de Revalidatie jaarprijs voor innovatieve patiëntenzorg.

Bij het project ‘Ziggy’ zijn verschillende samenwerkingspartners betrokken: Heike Vallery, hoogleraar Innovatieve Revalidatietechnologie van het Erasmus MC, onderzoekers Bram Sterke en Lucy Bennet bij de TU Delft en eigenaar Michel Verkaik van 1Voudig Revalidatie & adaptatietechniek. “We kijken er met z’n allen erg naar uit om met het gewonnen geldbedrag van 20.000 euro het prototype verder door te ontwikkelen om vervolgens de rolstoel daadwerkelijk binnen de revalidatiesector in te gaan zetten”, geeft van den Dries aan.

De prijs is voor de 10de keer uitgereikt en wordt beschikbaar gesteld door IPSEN Farmaceutica. Het doel is om innovatie aan te moedigen en daarmee patiëntenzorg binnen de revalidatie verder te verbeteren.

Rijndam heeft vooral locaties in Rotterdam, maar ook in het IJsselland Ziekenhuis in Capelle.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

• Flyer Herfst in Schoorl
Nieuw Capels Toneel speelt voorstelling 'Herfst in Schoorl' Theater 8 uur geleden
Afbeelding
'Geldezels' melden zich op politiebureau Capelle: passende maatregel opgelegd Nieuws 11 uur geleden
Afbeelding
Kinderbingo bij Rollebollebos op 7 april Nieuws 27 mrt, 18:50
Afbeelding
Verdachte (47) van drugshandel aangehouden in Capelle 112 27 mrt, 17:02
Afbeelding
Matig slagingspercentage voor inbrekers in Capelle Nieuws 27 mrt, 13:42
Afbeelding
Column - Mensen uit hun isolement halen met sport Nieuws 27 mrt, 11:24
null
SVS legt basis voor seizoen 2024-2025 met contractverlengingen Sport 27 mrt, 09:02
Afbeelding
Geen vast bedrag vanuit gemeente bij humanitaire rampen Nieuws 26 mrt, 19:15