Bas Stuurstraat (l) en Roel Visser: jeugdinternationals namens KCC.
Bas Stuurstraat (l) en Roel Visser: jeugdinternationals namens KCC. Foto: Jan Timmer

‘Gaan voor hoogst haalbare’

Sport 973 keer gelezen

CAPELLE • De KCC-ers Roel Visser en Bas Stuurstraat keerden onlangs kortgeleden terug naar huis met een fraaie beker. Samen met hun ploeggenoten van Oranje -19 mogen ze zich Wereldkampioen Korfbal noemen. 

“Een officieuze titel”, glimlacht Roel Visser. “Het toernooi werd na het gebroken coronaseizoen als extraatje toegevoegd aan de kalender en kende een beperkt deelnemersveld. Ook onze grote rivaal België ontbrak, waardoor er niet al teveel tegenstand was. Ons ‘spannendste duel’ wonnen we met 15-8; dat zegt genoeg, lijkt mij. De rest van de wedstrijden was het verschil achttien punten of meer.” 

“Echt zwaar was het niet”, beaamt Visser’s ploeggenoot in Jong-Oranje én KCC A1, Bas Stuurstraat. “Maar dat neemt niet weg dat je tóch geniet. Van dat mooie oranje-shirt, van het volkslied voor elke interland en van de trainingen met de nationale -19 selectie. Het is toch maar mooi het hoogst haalbare wat je als jonge korfballer kunt bereiken, hè!”

Korfballen doen Bas Stuurstraat en Roel Visser (beiden 18) al sinds hun jongste jaren. “Ik groeide op bij NIO in Schiebroek”, vertelt Bas. “Nadat ik met het B1-team van die club tegen KCC B2 had gespeeld, kreeg ik een telefoontje van KCC’s Theo van Os. Hij vroeg of ik belangstelling had om de overstap naar Capelle te maken. Dat is nu vijf jaar geleden. Geen seconde spijt van gehad”. Roel Visser speelde geheel volgens de familietraditie lang bij CKV Reeuwijk, maar kreeg de kans om zijn sportieve talenten bij KCC verder te ontwikkelen. Samen maken Stuurstraat en Visser deel uit van KCC A1, dat net als de seniorenselectie op het hoogste nationale niveau uitkomt. “Het gaat uitstekend in de competitie”, stelt Roel Visser vast. “We doen prima mee in de bovenste regionen. Natuurlijk dromen we er van om in de toekomst nog een extra stapje omhoog te zetten en deel uit te gaan maken van de seniorenselectie. We beseffen echter ook dat die stap een grote is. In de top wordt sneller, slimmer en fysieker gekorfbald. Dat is wel even een verschil.”

“Daar komt nog bij dat KCC met name in het ‘herendeel’ ijzersterke spelers in de selectie heeft rondlopen”, weet Bas Stuurstraat. “Maar daar zit ook een mooie uitdaging in voor ons. Als we doorstromen, beginnen we weer onderaan de ladder. Het lijkt me mooi om van dat punt af naar boven te klimmen. Aan onze inzet zal het niet liggen. We streven naar het maximaal haalbare”.

Jan Timmer

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
'Geldezels' melden zich op politiebureau Capelle: passende maatregel opgelegd Nieuws 7 uur geleden
Afbeelding
Kinderbingo bij Rollebollebos op 7 april Nieuws 22 uur geleden
Afbeelding
Verdachte (47) van drugshandel aangehouden in Capelle 112 23 uur geleden
Afbeelding
Matig slagingspercentage voor inbrekers in Capelle Nieuws 27 mrt, 13:42
Afbeelding
Column - Mensen uit hun isolement halen met sport Nieuws 27 mrt, 11:24
null
SVS legt basis voor seizoen 2024-2025 met contractverlengingen Sport 27 mrt, 09:02
Afbeelding
Geen vast bedrag vanuit gemeente bij humanitaire rampen Nieuws 26 mrt, 19:15
• Saviël Armand wil zich blijven ontwikkelen als zwemmer.
'Laatbloeier' Saviël Armand: zwemsprinter met stapsgewijze doelen Sport 26 mrt, 16:30