Afbeelding
Foto: nl123rf.com

Zinho Schelkers lijsttrekker voor D66

Algemeen 182 keer gelezen

CAPELLE • D66 Capelle heeft na een interne verkiezing haar lijst voor de komende gemeenteraadsverkiezingen bekend gemaakt. De lokale afdeling van de Democraten zal met 16 kandidaten meedoen aan de komende verkiezingen, die op 16 maart 2022 plaatsvinden.

Eerder in het jaar werd het 24-jarige D66 raadslid Zinho Schelkers al verkozen tot lijsttrekker voor de verkiezingen van maart volgend jaar. Naast Schelkers hebben zich nog 15 kandidaten aangemeld voor de kieslijst.

De top vijf wordt compleet gemaakt door Joost Stegeman, Lisette Feuth, Melvin Kuijper en Henk Tiesma. De 53-jarige Stegeman, een lokale ondernemer, kijkt gemotiveerd uit naar de verkiezingen. “Dat de leden van D66 me op de tweede plaats hebben gezet, vind ik een grote eer. Uiteraard moeten de verkiezingen nog komen, dus niks is nog zeker, maar ik heb heel veel zin in deze mooie uitdaging’’.

Pieter Holkamp, momenteel fractievoorzitter van D66 in de gemeenteraad, gaf eerder in het jaar al aan na twaalf jaar in de raad niet opnieuw een zetel te ambiëren. Wel zal hij bij de komende verkiezingen optreden als lijstduwer, om zo zijn steun aan de partij uit te spreken.

Annelous van der Klauw, momenteel raadslid, heeft ook aangegeven niet meer een hoge plek op de lijst te ambiëren. “Na 16 jaar in de gemeenteraad actief te zijn geweest vind ik het nu tijd om ruimte te bieden aan een nieuwe generatie raadsleden”, aldus van der Klauw, die vanaf plek 11 wel beschikbaar is om de volgende fractie te steunen.

Lijsttrekker Zinho Schelkers kijkt er naar uit met deze groep kandidaten de verkiezingen in te gaan. “We hebben een sterke kandidatenlijst met een goede mix aan kennis, ervaring en natuurlijk nieuw talent. Kandidaten die echt midden in de Capelse samenleving staan. Op naar de verkiezingen!”

Momenteel werkt de lokale partij hard aan het verkiezingsprogramma waarmee D66 de komende verkiezingen in zal gaan. Dit programma zal rond het begin van december worden gepresenteerd. Verder laat de partij weten de komende verkiezingen met veel vertrouwen tegemoet te zien, gezien de gemotiveerde kandidatenlijst en het hoge ledenaantal van de lokale afdeling, die haar eigen ledenrecord afgelopen maand weer op zag lopen. “Alle seinen staan op groen voor een goed resultaat”, besluit afdelingsvoorzitter Joris Nanne.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Renovatie Schermerhoek gevierd met bewonersfeest Fotoreportage 19 apr, 11:42
Afbeelding
Aantal fietsendiefstallen fors toegenomen in Capelle Nieuws 19 apr, 08:50
• De budgettraining helpt bij financiële stress.
Aan de slag met stressvrije financiën: nieuwe budgettraining in mei Nieuws 18 apr, 16:05
• Liz Jones en Suzy Cargill treden op.
Schots singer-songwriterduo speelt samen in Van Cappellenhuis Nieuws 18 apr, 13:45
• Dionne Dinkhuijsen en wethouder Harriët Westerdijk onthullen het informatiebord.
Moeite met DigiD en andere overheidswebsites? Het 'IDO' helpt Met foto's 18 apr, 11:20
Afbeelding
Lijst met aanhoudingen na explosiereeks wordt langer: 19-jarige van bed gelicht Nieuws 18 apr, 09:15
Afbeelding
Gratis lunch: Eye College zoekt 'proefkonijnen' voor eindexamen Nieuws 17 apr, 17:10
• Laurens Salcedo Valdez, pitcher bij Euro Stars.
Laurens Salcedo Valdez in mentorrol bij Euro Stars: 'Mooi om jonge gasten bij te staan' Sport 17 apr, 15:20