Joke Wesdorp: al een leven lang verzot op klaverjassen.
Joke Wesdorp: al een leven lang verzot op klaverjassen. Foto: Wijntjesfotografie.nl

Klaverjasclub viert uitgesteld jubileum

Algemeen 299 keer gelezen

CAPELLE • Anderhalf jaar lang moesten de leden van klaverjasclub De Trefhoek elkaars live aanwezigheid missen. En dat viel niet mee, verzekert Joke Wesdorp, oprichtster van het in Oostgaarde verblijvende gezelschap.

“Veel van onze leden leven van dinsdagavond naar dinsdagavond”, zegt de 67-jarige Capelse, die haar liefde voor het klaverjassen er met de paplepel kreeg ingegoten door haar ouders en die affiniteit met het kaartspel nadien altijd vasthield.

“In 1980 was dat de reden dat ik klaverjasclub De Trefhoek startte,” vertelt ze. “De loop zat er meteen goed in. In die beginjaren waren zestien gevulde speltafels geen uitzondering.” Anno 2021 is de belangstelling kleiner dan vroeger. Volgens Joke Wesdorp heeft dat te maken met het feit dat veel jonge mensen andere dingen belangrijker vinden dan klaverjassen. “We zitten nu gemiddeld tussen de zes en de tien tafels en dat zijn best mooie aantallen. Het is in ieder geval een teken dat onze club nog steeds lééft bij de mensen. Voor veel van hen geldt dat die dinsdagavond tussen 19.45 en 23.,00 uur niet alleen garantie biedt op een paar uur lekker klaverjassen in een gezellige sfeer, maar ook in sociaal opzicht onmisbaar is. Je ziet elkaar weer even, maakt een praatje en geniet met elkaar van een kopje koffie of een drankje. Bovendien organiseren we in het seizoen leuke dingen, bijvoorbeeld rondom de feestdagen. Dat kan allemaal mede vanwege het feit dat we gesponsord worden door onder andere de Jumbo-supermarkt op winkelcentrum De Koperwiek”.

Het 40-jarig bestaan vierden de leden van klaverjasclub De Trefhoek onlangs met een geheel verzorgde en door de leden bijeen gespaarde trip op de Borrelboot door de Rotterdamse haven. “Het was súper!’, geniet Joke Wesdorp nog na van de feestelijkheden. “We wilden dit vorig jaar al doen, maar corona gooide toen roet in het eten. Het was heerlijk om nu wél feest te kunnen vieren met elkaar. En dat hebben we gedaan óók!” Inmiddels is ook het gewone clubleven weer op gang gekomen. Tot grote vreugde van Joke Wesdorp, de bevlogen clubvoorzitter Siebe den Boer en alle leden. “Klaverjassen is zo leuk”, zegt ze. “Het spel kent enorm veel variatie en is alleen daarom al boeiend. Zelf ben ik er best bedreven in, maar dat komt ook omdat ik al lang speel en het ‘snap’. Maar ook mensen die wat minder ‘feeling’ voor het spel hebben, amuseren zich hier prima. We hebben zeker nog ruimte voor nieuwe leden. Iedereen die de klaverjasregels begrijpt, is welkom. Voor de kosten hoef je het niet te laten. Je betaalt drie euro per keer en een drankje kost 1,40 euro. En de gezelligheid: die krijg je er gratis bij.”

Jan Timmer

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Het Kontakt zoekt deelnemers marathon Rotterdam en hun verhaal Nieuws 19 uur geleden
• Thomas Hardie met de plannen voor het groene schoolplein.
Groen plein voor basisschool Pieter Bas dankzij subsidie: 'Hopen dat buurt mee kan genieten' Nieuws 22 uur geleden
Afbeelding
Brandweer blust woningbrand aan Paganinistraat 112 28 mrt, 13:04
• Flyer Herfst in Schoorl
Nieuw Capels Toneel speelt voorstelling 'Herfst in Schoorl' Theater 28 mrt, 11:56
Afbeelding
'Geldezels' melden zich op politiebureau Capelle: passende maatregel opgelegd Nieuws 28 mrt, 08:55
Afbeelding
Kinderbingo bij Rollebollebos op 7 april Nieuws 27 mrt, 18:50
Afbeelding
Verdachte (47) van drugshandel aangehouden in Capelle 112 27 mrt, 17:02
Afbeelding
Matig slagingspercentage voor inbrekers in Capelle Nieuws 27 mrt, 13:42