De kinderen mochten zelf aan het roer staan.
De kinderen mochten zelf aan het roer staan. Foto: PR

Kids varen over de Rottemeren

Algemeen 289 keer gelezen

CAPELLE - Zwemvest aan, wachten tot de sloep is aangemeerd en aan boord gaan… laat het avontuur beginnen! 

En een avontuur is het. Aan boord is er genoeg te beleven. Vogels spotten, genieten van de mooie natuur én van de vooraf meegekregen lunch. Om vervolgens aan de slag te gaan met de AvonturenBox: emmertje water scheppen, visnetje bij de hand en insecten ontdekken. Gaaf!

Alle organisaties die onder de SWKGroep vallen mogen gebruik maken van deze sloep. Op deze manier wil de SWKGroep kinderen, jongeren en collega’s een bijzondere ervaring meegeven. En wat is er nu leuker dan er even op uit op het water? En dat niet alleen. Ze kunnen deze tocht combineren met een uitje naar Outdoor Valley, suppen op het water of zoals deze kinderen genieten van een lunch.

Rottemeren
Op avontuur over de Rottemeren, want de Rottemeren is een uitgestrekt plassengebied aan de rand van Rotterdam, Lansingerland, Zuidplas en Zoetermeer. De meren zijn aan elkaar verbonden door de plezierrivier de Rotte.

Het eeuwenoude veenriviertje de Rotte is de ruggengraat van recreatiegebied de Rottemeren: een mozaïek van bossen en waterplassen aan de rand van Rotterdam. Daarnaast vormt de rivier de verbinding tussen de wijken Crooswijk en Noord in Rotterdam.

IJsselkids
IJsselkids is de grootste kinderopvangorganisatie in Capelle aan den IJssel, met tevens locaties in Zevenhuizen/Moerkapelle, Moordrecht, Haastrecht, Bergambacht en Stolwijk. De kinderopvang biedt alle opvangsoorten aan kinderen van 0 tot en met 13 jaar in de vorm van peuteropvang, kinderdagverblijven en buitenschoolse opvang. IJsselkids is een belevenis voor ieder kind. IJsselkids stelt het kind centraal en vindt kinderparticipatie belangrijk. Zij werkt in haar rol als pedagogisch deskundige op het gebied van kinderopvang sinds jaar en dag intensief samen met scholen en andere belangrijke partners. Samen met de partners wordt de verantwoordelijkheid genomen voor het ontwikkelen van een sluitend aanbod voor kinderen.

De kinderopvang is onderdeel van Stichting SWKGroep. De SWKGroep staat voor de kracht van ontwikkeling in kinderopvang, buurtwerk, onderwijs en zorg. Ze delen elkaars kennis, ervaring en netwerk en alle secundaire bedrijfsprocessen worden uit handen genomen. 

Daardoor kunnen zij tijdens hun werk al hun aandacht richten op de opvang van het kind.

Varen in een sloep, wie wil dat nou niet! En niet zomaar een sloep, maar de SWKGroep Sloep. Kinderen van IJsselkids Kinderopvang zijn in de boot gestapt en hebben een prachtige dag beleefd op het water van de Rottemeren.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Lijst met aanhoudingen na explosiereeks wordt langer: 19-jarige van bed gelicht Nieuws 17 uur geleden
Afbeelding
Gratis lunch: Eye College zoekt 'proefkonijnen' voor eindexamen Nieuws 17 apr, 17:10
• Laurens Salcedo Valdez, pitcher bij Euro Stars.
Laurens Salcedo Valdez in mentorrol bij Euro Stars: 'Mooi om jonge gasten bij te staan' Sport 17 apr, 15:20
Afbeelding
Ongeval op Capelseweg, één persoon naar het ziekenhuis 112 17 apr, 13:42
• Metro bij station Schenkel.
RET solidair met NS: openbaar vervoer staat zaterdag drie minuten stil Nieuws 17 apr, 11:55
Afbeelding
Column - Wonen we in de leukste gemeente? Nieuws 17 apr, 10:15
Afbeelding
Mannen die gelinkt worden aan explosies Ravelstraat opgepakt Nieuws 17 apr, 08:04
Afbeelding
Competitieseizoen start voor Sparta Cricket op 20 april Nieuws 16 apr, 17:15