Afbeelding

Capelle introduceert Mantelzorgpas

Algemeen 72 keer gelezen

CAPELLE - Als blijk van waardering voor mantelzorgers introduceert de gemeente Capelle aan den IJssel de Mantelzorgpas. Met deze speciale betaalpas ontvangen mantelzorgers allerlei leuke kortingen en aanbiedingen bij Capelse bedrijven. Alle Capelse mantelzorgers ontvangen de pas in januari. De gemeente zet er alvast 25 euro op.

Onlangs vond de Dag van de Mantelzorg plaats, waarbij de gemeente extra aandacht gaf aan iedereen die zorgt voor een naaste. Wethouder Josien van Cappelle: “De Mantelzorgpas sluit hier naadloos op aan. Omdat de zorg zich over het algemeen richt op bekenden, vinden mantelzorgers hun werk vaak vanzelfsprekend, maar dat is het niet. Mantelzorgers steken erg veel tijd - en in veel gevallen zelfs geld - in het verlenen van zorg die anders niet wordt geboden. Zij maken zodoende een groot verschil in iemands leven. Als gemeente willen wij onze waardering uitspreken voor de inzet van mantelzorgers en ze tevens een steuntje in de rug bieden.”

Kopje koffie
De Mantelzorgpas is een gewone betaalpas waarmee mantelzorgers bij diverse aangesloten winkels en voorzieningen in Capelle kunnen betalen. Wethouder Van Cappelle: “Door gebruik te maken van deze persoonlijke betaalpas, ontvangen mantelzorgers allerlei leuke kortingen en aanbiedingen. Als gemeente zetten wij er 25 euro op, zodat mantelzorgers bijvoorbeeld een kopje koffie kunnen gaan drinken of iets anders leuks kunnen doen. Daarmee zeggen we: Wij zien wat u allemaal doet voor uw naasten en zijn daar heel erg blij mee!”

Deelnemen
De gemeente gaat de komende weken Capelse ondernemers en voorzieningen benaderen om ook deel te nemen aan de mantelzorgpas. De circa 700 Capellenaren die bij de gemeente als mantelzorger staan geregistreerd, ontvangen in januari automatisch de pas en een brief hoe het precies in z’n werk gaat. “Daarnaast zijn er natuurlijk mantelzorgers die wij nog niet in beeld hebben. Hopelijk melden zij zich, zodat ze ook kunnen profiteren van de betaalpas”, aldus wethouder Van Cappelle.
Wie mantelzorg verleent en zich nog niet als mantelzorger heeft laten registreren, kan dit doen door vanaf januari contact op te nemen met het servicepunt Mantelzorg van de Stichting Welzijn Capelle, telefoon 010-7074900. Na registratie ontvangt diegene ook de Mantelzorgpas.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Brandweer blust woningbrand aan Paganinistraat 112 20 uur geleden
• Flyer Herfst in Schoorl
Nieuw Capels Toneel speelt voorstelling 'Herfst in Schoorl' Theater 21 uur geleden
Afbeelding
'Geldezels' melden zich op politiebureau Capelle: passende maatregel opgelegd Nieuws gisteren
Afbeelding
Kinderbingo bij Rollebollebos op 7 april Nieuws 27 mrt, 18:50
Afbeelding
Verdachte (47) van drugshandel aangehouden in Capelle 112 27 mrt, 17:02
Afbeelding
Matig slagingspercentage voor inbrekers in Capelle Nieuws 27 mrt, 13:42
Afbeelding
Column - Mensen uit hun isolement halen met sport Nieuws 27 mrt, 11:24
null
SVS legt basis voor seizoen 2024-2025 met contractverlengingen Sport 27 mrt, 09:02