Burgemeester Peter Oskam, wethouder Ans Hartnagel samen met Wolter Zandberg en Esther Bakhuis van de politie en Mirjam Praamsma van Handhaving. (foto: Jan Kok)
Burgemeester Peter Oskam, wethouder Ans Hartnagel samen met Wolter Zandberg en Esther Bakhuis van de politie en Mirjam Praamsma van Handhaving. (foto: Jan Kok)

Camera’s station Schollevaar in gebruik

Algemeen 37 keer gelezen

CAPELLE - Burgemeester Peter Oskam nam gisteren tien camera’s in gebruik rond het Stationsplein Schollevaar. De camera’s dragen bij aan het verminderen van overlast en criminaliteit. Bovendien helpen de camera’s bij het opsporen van daders. “Alleen al het feit dat de camera’s er hangen, zorgt voor een preventieve werking. Mensen durven minder snel narigheid uit te halen. En mocht iets gebeuren, dan kunnen we sneller handelen”, aldus burgemeester Peter Oskam.

Investeren in veiligheid
Veiligheids- en wijkwethouder Schollevaar Ans Hartnagel is blij dat de camera’s hangen: “Hier hebben de Schollevaarders lang naar uitgekeken.” Bij het stationsplein zijn meerdere borden opgehangen die de aanwezigen attenderen op het cameratoezicht. De camera’s in het gebied nemen 24 uur per dag en 7 dagen per week beelden van de straat op. Deze beelden worden niet direct bekeken, maar opgeslagen. Burgemeester Oskam benadrukt dan ook het belang van het doen van een melding: “Mochten Capellenaren een verdachte situatie of een incident zien, dan hopen wij dat zij dit zo snel mogelijk melden bij de politie. Zo kan de politie de beelden bekijken en snel actie ondernemen. Met elkaar investeren we in veiligheid.”

Vervolg
Het instellen van het cameratoezicht is één van de veiligheidsmaatregelen uit het Uitvoeringsprogramma Veiligheid 2015-2016. Eerder werd al cameratoezicht ingesteld op het Maria Daneelserf en bij metrostation Capelse Brug.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

• Flyer Herfst in Schoorl
Nieuw Capels Toneel speelt voorstelling 'Herfst in Schoorl' Theater 19 uur geleden
Afbeelding
'Geldezels' melden zich op politiebureau Capelle: passende maatregel opgelegd Nieuws 22 uur geleden
Afbeelding
Kinderbingo bij Rollebollebos op 7 april Nieuws 27 mrt, 18:50
Afbeelding
Verdachte (47) van drugshandel aangehouden in Capelle 112 27 mrt, 17:02
Afbeelding
Matig slagingspercentage voor inbrekers in Capelle Nieuws 27 mrt, 13:42
Afbeelding
Column - Mensen uit hun isolement halen met sport Nieuws 27 mrt, 11:24
null
SVS legt basis voor seizoen 2024-2025 met contractverlengingen Sport 27 mrt, 09:02
Afbeelding
Geen vast bedrag vanuit gemeente bij humanitaire rampen Nieuws 26 mrt, 19:15