foto: pr
foto: pr

Leontien heropent Fit For Free Capelle

Algemeen 44 keer gelezen

Fit For Free opende maandag 28 november opnieuw haar deuren van de locatie in Capelle aan den IJssel. De sportschool is volledig vernieuwd en dat mocht feestelijk gevierd worden!

CAPELLE - Voor de feestelijke opening was Leontien van Moorsel uitgenodigd om de deuren officieel te openen. Leontien kennen we natuurlijk allemaal van haar enorme prestaties binnen de wielersport. Van Moorsel begon haar carrière eind jaren tachtig, maar was zo fanatiek dat zij zichzelf ‘kapot aan het fietsen’ was en een eetstoornis ontwikkelde. Gelukkig betekende dit niet het einde van haar wielercarrière, want begin jaren negentig kwam ze sterker terug dan ooit tevoren. Van Moorsel won maar liefst vier gouden olympische medailles, won negen keer goud tijdens verschillende wereldkampioenschappen en werd zes keer tot ‘Sportvrouw van het Jaar’ verkozen.

Tijdens het gala, ter gelegenheid van het 75-jarig bestaan van de KNWU, werd Van Moorsel (samen met Joop Zoetemelk) verkozen tot beste Nederlandse renner aller tijden. In 2006 werd zij onderscheiden met de Fanny Blankers-Koen Trofee.
Een imposant rijtje aan prijzen en onderscheidingen dus. In 2004, na de Olympische Zomerspelen in Athene, zette Leontien een punt achter haar wielercarrière en ging zich op andere zaken richten. Zo bracht zij in 2008 een biografie uit, Leontien van Moorsel, de rit van mijn leven en was zij bezig met het Leontienhuis waar mensen met een eetstoornis worden ondersteund.
Om 19:00 uur werd de hernieuwde locatie officieel door Leontien geopend. Iedereen: leden en niet-leden, waren van harte welkom tussen 18.00 uur en 21.00 uur om een kijkje te komen nemen. Dit was meteen een leuke en informele gelegenheid om de viervoudig olympisch kampioene te ontmoeten en mee te doen aan diverse lessen en activiteiten.
Een DJ verzorgde de muziek en 20 uitverkoren leden van de sportschool mochten meedoen met een spinningdemo verzorgd door Leontien.
 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

• Flyer Herfst in Schoorl
Nieuw Capels Toneel speelt voorstelling 'Herfst in Schoorl' Theater 15 uur geleden
Afbeelding
'Geldezels' melden zich op politiebureau Capelle: passende maatregel opgelegd Nieuws 18 uur geleden
Afbeelding
Kinderbingo bij Rollebollebos op 7 april Nieuws 27 mrt, 18:50
Afbeelding
Verdachte (47) van drugshandel aangehouden in Capelle 112 27 mrt, 17:02
Afbeelding
Matig slagingspercentage voor inbrekers in Capelle Nieuws 27 mrt, 13:42
Afbeelding
Column - Mensen uit hun isolement halen met sport Nieuws 27 mrt, 11:24
null
SVS legt basis voor seizoen 2024-2025 met contractverlengingen Sport 27 mrt, 09:02
Afbeelding
Geen vast bedrag vanuit gemeente bij humanitaire rampen Nieuws 26 mrt, 19:15