Voorzitter van het WOP Schenkel Alfred Heijkoop, wethouder Jean-Paul Meuldijk en wethouder Ans Hartnagel openen het Capelse Huis. (foto: Frank de Roo)
Voorzitter van het WOP Schenkel Alfred Heijkoop, wethouder Jean-Paul Meuldijk en wethouder Ans Hartnagel openen het Capelse Huis. (foto: Frank de Roo)

Eerste Huis van de Wijk geopend in Schenkel

Algemeen 93 keer gelezen

Buurthuis De Wel in de wijk Schenkel heeft de primeur: gistermiddag is daar het eerste ‘Huis van de Wijk’ officieel geopend. Het Huis van de Wijk is een ontmoetingsplek waar zoveel mogelijk functies worden samengebracht, zoals de buurtgroep, wijkwinkel, administratiecafé, Welzijn- en Zorgplein en sociaal wijkteam.

CAPELLE - Wethouders Ans Hartnagel en Jean-Paul Meuldijk verrichtten samen de officiële openingshandeling. “In buurthuis De Wel gebeurde al heel veel”, zegt wethouder Hartnagel. “Het is echt het kloppende hart van Schenkel. Dat hier het allereerste Huis van de Wijk in Capelle komt, hebben de inwoners van de wijk echt verdiend.”
Het Huis van de Wijk heeft een laagdrempelig karakter dat een open-inloop en spontane ontmoeting in de wijk stimuleert. Iedereen kan er terecht voor hulp en ondersteuning, bijvoorbeeld over gezondheidszorg of schulden. “In het Huis van de Wijk worden vrijwillig en professioneel aanbod bij elkaar gebracht. Denk bijvoorbeeld aan de activiteiten van de jongerencoaches en de buurtcoaches binnen de sociaal wijkteams. Centraal staan de bewoners met hun behoeften, mogelijkheden en eigen leefomgeving”, aldus wethouder Hartnagel.

Wijkgericht werken
Het Huis van de Wijk sluit ook aan bij de doorontwikkeling van het zogenoemde wijkgericht werken. De buurthuizen en buurtgroepen vormen de verbindende schakel in de wijk. Wethouder Jean-Paul Meuldijk: “De buurtgroepen gaan, naast het organiseren van laagdrempelige activiteiten en het organiseren van ontmoeting, veel meer de verbinding zoeken met andere initiatieven in de wijk. Daarnaast krijgen zij een belangrijkere rol in het signaleren van wat er speelt in het wijknetwerk van een gezin of huishouden, of wat er speelt in de wijk.”

Stichting Welzijn Capelle
Capelle laat het welzijnswerk vanaf 1 januari 2017 uitvoeren door één gemeentelijke stichting: stichting Welzijn Capelle. De sociaal wijkteams van Buurtkracht, het Eropaf-team, de buurtmoeders, het Welzijn- en Zorgplein en de wijkwinkels worden hierin ondergebracht. Ook het jongerenwerk en CAPSLOC worden onderdeel van de nieuwe stichting.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Zonnebloemwedstrijd: welke Capellenaar heeft de hoogste? Nieuws 10 uur geleden
Afbeelding
Samen afval rapen (met smakelijke beloning na afloop) Nieuws 12 uur geleden
• Ewout Bückmann.
Ewout Bückmann zwaait af als voorzitter Adviesraad: 'Het team staat' Nieuws 22 apr, 16:35
• De speurtocht leidt ook langs de houten kunstwerken.
Lentespeurtocht in het Schollebos Nieuws 22 apr, 13:06
• Pianist Roderigo Robles de Medina.
Gruppman Ensemble speelt Surinaamse muziek in Van Cappellenhuis Nieuws 22 apr, 10:33
Afbeelding
Werk aan fietspad Algerabrug: één helft blijft open Nieuws 22 apr, 08:07
Afbeelding
UPDATE - Stroomstoring Schollevaar opgelost Nieuws 21 apr, 11:13
• Speldje als erkenning voor Zeker Digitaal.
Stichting Leergeld kiest ambassadeur als erkenning voor hulp Nieuws 21 apr, 10:00