Afbeelding

Capelle beraadt zich op vervanging kunstgrasvelden

Algemeen 47 keer gelezen

CAPELLE - Het Capelse college was van plan om alle kunstgrasvelden met rubbergranulaat begin 2017 te vervangen, maar heeft besloten om even een pas op de plaats te maken. Reden is het vandaag verschenen rapport van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM), dat stelt dat de risico’s voor de gezondheid verwaarloosbaar zijn. Het college wil nu eerst in gesprek met de betreffende voetbalclubs.

In totaal gaat het om vier velden bij twee Capelse voetbalclubs; twee bij CVV Zwervers op Sportpark Couwenhoek en twee bij VV Capelle op Sportpark ‘t Slot. De vervanging van deze velden stond al gepland voor 2019, 2020 en 2021. Gisteravond besloten de gemeenteraad en het college om de vervanging van deze velden naar voren te halen, vanwege de onrust die de afgelopen tijd is ontstaan over de mogelijke gezondheidsrisico’s van rubberkorrels op kunstgrasvelden.

Verrast
“We wisten dat vandaag het RIVM-rapport zou verschijnen, maar de signalen wezen er gisteravond nog op dat het rapport geen duidelijk ja of nee zou bevatten”, licht wethouder Jean-Paul Meuldijk toe. “Dat het RIVM nu toch duidelijk stelt dat sporten op kunstgrasvelden met rubbergranulaat veilig is, heeft ons verrast. Aanvankelijk wilden we bij ons besluit blijven, maar we hebben ook een advies van onze GGD ontvangen dat het rubbergranulaat veilig is. Daarop heeft het college besloten om dan nu geen overhaaste stappen te zetten, maar eerst de tijd te nemen om de nieuwe situatie goed te analyseren en in overleg te gaan met Sportief Capelle en de voetbalclubs.”

Vertrouwen
Volgens de wethouder is het voornemen nog steeds om de vier Capelse velden met rubbergranulaat te vervangen door nieuwe velden met kunststofkorrels. “Het vertrouwen in rubbergranulaat is nu niet ineens terug. Het zal altijd in het achterhoofd blijven knagen of er niet toch op de lange termijn schadelijke effecten zijn. Alleen hoeven we nu niet meteen stel op sprong te beginnen. Ik ben in ieder geval blij dat de gemeenteraad gisteravond heeft besloten om ook het benodigde budget beschikbaar te stellen, zodat we meteen kunnen handelen op het moment dat het gewenst is”, aldus wethouder Meuldijk.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Zonnebloemwedstrijd: welke Capellenaar heeft de hoogste? Nieuws 6 uur geleden
Afbeelding
Samen afval rapen (met smakelijke beloning na afloop) Nieuws 8 uur geleden
• Ewout Bückmann.
Ewout Bückmann zwaait af als voorzitter Adviesraad: 'Het team staat' Nieuws 23 uur geleden
• De speurtocht leidt ook langs de houten kunstwerken.
Lentespeurtocht in het Schollebos Nieuws 22 apr, 13:06
• Pianist Roderigo Robles de Medina.
Gruppman Ensemble speelt Surinaamse muziek in Van Cappellenhuis Nieuws 22 apr, 10:33
Afbeelding
Werk aan fietspad Algerabrug: één helft blijft open Nieuws 22 apr, 08:07
Afbeelding
UPDATE - Stroomstoring Schollevaar opgelost Nieuws 21 apr, 11:13
• Speldje als erkenning voor Zeker Digitaal.
Stichting Leergeld kiest ambassadeur als erkenning voor hulp Nieuws 21 apr, 10:00