Beweegmaatjes mevrouw Irfan en mevrouw Blom wandelen iedere week in Capelle aan den IJssel. (Foto: Sportief Capelle)
Beweegmaatjes mevrouw Irfan en mevrouw Blom wandelen iedere week in Capelle aan den IJssel. (Foto: Sportief Capelle)

Mevrouw Blom uit Capelle wandelt en kletst met haar beweegmaatje

Algemeen 50 keer gelezen

Capelle - Wie bij mevrouw Blom binnenstapt en haar ziet kletsen met mevrouw Irfan merkt meteen: hier is een ‘match’. De twee dames (78 en 57 jaar) drinken koffie en praten over de vakantie, de kinderen en hun gezondheid. Een vertrouwd onderonsje, en dit terwijl de twee dames elkaar een paar maanden geleden nog niet kenden. Nu zien ze elkaar elke week. Om als ‘Beweegmaatjes’ te wandelen door Capelle aan den IJssel.

Mevrouw Blom zag de oproep voor het project van Sportief Capelle in de wachtkamer bij haar huisarts. “Vroeger badmintonde ik veel, maar door mijn longfybrose en een kunstknie en -heup kan dat niet meer. Ik wilde graag gaan wandelen om toch in beweging te zijn en lekker naar buiten te kunnen.” Zich aansluiten bij een wandelgroep zag mevrouw Blom niet zo zitten. “Ik heb een rollator en loop niet zo snel. Dan moet iedereen steeds op me wachten”. Ook alleen wandelen vond ze geen goed plan. “Ik vind het een prettig idee als er iemand met me meeloopt. Gewoon het idee dat er altijd hulp in de buurt is, mocht het nodig zijn.”

Een telefoontje naar Sportief Capelle bracht uitkomst. Sport- en beweegmakelaar Hilke van der Pols vertelt: “Sporten en bewegen is niet voor iedereen vanzelfsprekend. Er kunnen belemmeringen zijn waardoor iemand die graag wil, daar toch niet aan toekomt. Daarom heeft Sportief Capelle het project ‘Beweegmaatjes’ opgezet. Beweegmaatjes is bedoeld voor mensen die graag willen bewegen en hierbij lichte ondersteuning of begeleiding nodig hebben. Maar ook bijvoorbeeld voor mensen die niet zelfstandig naar een sport- of beweegactiviteit kunnen gaan. Kinderen, volwassenen, ouderen; iedereen kan zich opgeven voor het project. Ook mensen die het gewoon leuk vinden om samen te sporten. Er wordt dan een match gezocht van een zoek- en een beweegmaatje, afhankelijk van de wens en behoefte. Het kan gaan om alle soorten van sporten en bewegen.”

Voor mevrouw Blom werd mevrouw Begard Irfan gevonden. “Ik wandel zelf vaak en ik kan me voorstellen dat oudere mensen dit ook graag zo lang mogelijk willen blijven doen. Voor mij is het een kleine moeite om elke maandagochtend naar mevrouw Blom te gaan en een uurtje te wandelen. We genieten samen van de natuur en rusten uit wanneer het nodig is. We bellen elkaar elke maandagochtend even op en als we allebei kunnen sta ik een uurtje later bij haar voor de deur.”


Beweegmaatjes

Op zoek naar een maatje of wil je iemand helpen in beweging te blijven? Lees meer op www.sportiefcapelle.nl/sportstimulering/Beweegmaatjes of neem contact op met Sportief Capelle via 010 2588787 of info@sportiefcapelle.nl.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Renovatie Schermerhoek gevierd met bewonersfeest Fotoreportage 20 uur geleden
Afbeelding
Aantal fietsendiefstallen fors toegenomen in Capelle Nieuws 23 uur geleden
• De budgettraining helpt bij financiële stress.
Aan de slag met stressvrije financiën: nieuwe budgettraining in mei Nieuws 18 apr, 16:05
• Liz Jones en Suzy Cargill treden op.
Schots singer-songwriterduo speelt samen in Van Cappellenhuis Nieuws 18 apr, 13:45
• Dionne Dinkhuijsen en wethouder Harriët Westerdijk onthullen het informatiebord.
Moeite met DigiD en andere overheidswebsites? Het 'IDO' helpt Met foto's 18 apr, 11:20
Afbeelding
Lijst met aanhoudingen na explosiereeks wordt langer: 19-jarige van bed gelicht Nieuws 18 apr, 09:15
Afbeelding
Gratis lunch: Eye College zoekt 'proefkonijnen' voor eindexamen Nieuws 17 apr, 17:10
• Laurens Salcedo Valdez, pitcher bij Euro Stars.
Laurens Salcedo Valdez in mentorrol bij Euro Stars: 'Mooi om jonge gasten bij te staan' Sport 17 apr, 15:20