Is je fiets weggehaald bij Capelsebrug? Dan kun je hem misschien weer kopen bij het Fietspunt in de Koperstraat in Rotterdam. (Foto: Cor Hulsbus)
Is je fiets weggehaald bij Capelsebrug? Dan kun je hem misschien weer kopen bij het Fietspunt in de Koperstraat in Rotterdam. (Foto: Cor Hulsbus) Foto: Cor Hulsbus

Fiets weg bij Capelsebrug? Misschien kun je hem nog kopen!

Algemeen 49 keer gelezen

Capelle - Wie zijn of haar (bak)fiets of scooter kwijt is nabij metrostation Capelseburg hoeft niet direct te denken aan een brutale dief. De kans is namelijk groot dat het vervoermiddel ‘gewoon’ is meegenomen door de handhavers van de wet. De fietsen die namelijk in de weg staan voor rolstoelers of mensen met een kinderwagen enerzijds en die niet in een beugel zijn geplaatst anderzijds, worden door de ambtenaren weggehaald. “Die bieden we voor twintig euro weer ‘te koop’ aan in de Koperstraat in Rotterdam. Daar kan men de eigen fietsen terugkopen.”

Door Cor Hulsbus

Het blijft een ergernis voor velen. De fietsen die schots en scheef staan geparkeerd bij een metrostation. Bij Schenkel en Capelsebrug zijn de fietsstandaards overvol en puilt de stalling dagelijks uit, zeker bij goed weer. Behoorlijk wat mensen uit ‘s-Gravenland of Krimpenerwaard zetten hun (bak)fiets of scooter dan maar naast een beugel, met alle gevolgen van dien.

Maria uit Kralingseveer baalt hier enorm van. “Soms halen ze mijn fiets uit een beugel, gooien die op de grond en zetten dan hun eigen fiets daarvoor in de plaats. Of men smijt of propt een oude fiets tegen andere mooie fietsen aan. Het is soms behoorlijk asociaal.” En dat is wat de handhavers namens de gemeente Rotterdam nu juist ergert. Op vrijdagochtend was het weer zover. “We komen hier minimaal twee maal per maand fietsen weghalen of mensen bekeuren. Kijk, daar staan weer twee scooters op het trottoir precies in de looproute van mensen met een kinderwagen of in een invalidewagen. Die kunnen daar niet langs, dus die scooters halen we weg.” Brigitte Moralis laat namens de gemeente Rotterdam weten dat sommige mensen moeten worden heropgevoed. “We deelden vroeger waarschuwingen uit, maar dat hielp niet. Nu kan iemand van wie de fiets door ons is weggehaald naar het Fietspunt in de Koperstraat komen. “Ook de Capelse handhavers voeren dit beleid omdat de fietsen op Rotterdams en Capels grondgebied staan. Het beleid is in Capelle niet anders dan in Rotterdam.”

Een woedende Capellenaar zoekt een half uur later naar zijn fiets. “Is mijn fiets weggehaald? Zijn ze helemaal gek geworden? Dit pik ik niet.” Vervolgens druipt de man af. De kans dat hij zijn vehikel voor een prikkie terugkrijgt is groot. Anderen weten dat dieven ook hun slag slaan. “Die van mij was mooi gejat, die stond niet in de Koperstraat”, zegt een voorbijgangster die minder geluk had.

Reageren kan door te mailen naar redactie.ijl@persgroep.nl.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Renovatie Schermerhoek gevierd met bewonersfeest Fotoreportage 6 uur geleden
Afbeelding
Aantal fietsendiefstallen fors toegenomen in Capelle Nieuws 9 uur geleden
• De budgettraining helpt bij financiële stress.
Aan de slag met stressvrije financiën: nieuwe budgettraining in mei Nieuws 18 apr, 16:05
• Liz Jones en Suzy Cargill treden op.
Schots singer-songwriterduo speelt samen in Van Cappellenhuis Nieuws 18 apr, 13:45
• Dionne Dinkhuijsen en wethouder Harriët Westerdijk onthullen het informatiebord.
Moeite met DigiD en andere overheidswebsites? Het 'IDO' helpt Met foto's 18 apr, 11:20
Afbeelding
Lijst met aanhoudingen na explosiereeks wordt langer: 19-jarige van bed gelicht Nieuws 18 apr, 09:15
Afbeelding
Gratis lunch: Eye College zoekt 'proefkonijnen' voor eindexamen Nieuws 17 apr, 17:10
• Laurens Salcedo Valdez, pitcher bij Euro Stars.
Laurens Salcedo Valdez in mentorrol bij Euro Stars: 'Mooi om jonge gasten bij te staan' Sport 17 apr, 15:20