Reuzenbovist. (Foto: Ad van den Berg)
Reuzenbovist. (Foto: Ad van den Berg) Foto: Ad van den Berg

Leer alles over de natuur in Capelle!

Algemeen 62 keer gelezen

Capelle - Vanaf deze week schrijft Stichting Natuurvrienden Capelle aan den IJssel en omgeving (SNC) regelmatig over de natuur in Capelle. Even voorstellen...

IJssel en Lekstreek heeft Stichting Natuurvrienden Capelle aan den IJssel en omgeving (SNC) in de gelegenheid gesteld een vaste rubriek te schrijven. Wij proberen deze rubrieken steeds aan een thema te koppelen waarbij wetenswaardigheden en soms ook actualiteiten de basis vormen. Dat past heel goed bij een van onze doelstellingen: mensen in Capelle aan den IJssel meer laten genieten van de natuur in hun directe omgeving. Op onze website schrijft voorzitter Ruud Sterk een blog over het wel een wee van de dag of de week en het laatste nieuws is ook te volgen via Facebook en Twitter.

Wat doet SNC zoal om dit genieten te bereiken? Capelle kent een vrij grote biodiversiteit die echter niet voor iedereen onmiddellijk zichtbaar is. Daarom organiseert SNC veel excursies waarbij wij mensen hiermee laten kennismaken door luisteren, kijken, ruiken en proeven. Zo wordt de eerst volgende excursie met als thema paddenstoelen gehouden op zaterdag 14 oktober 2017 in het Schollebos van 13.00 tot 15.00 uur. Andere jaarlijks terugkerende excursies zijn: Herfst, Winter, Voorjaar, Zomer, Vleermuizen en Dauwtrappen. Ook verzorgt SNC tegen een kleine vergoeding excursies op verzoek (eventueel aangepast aan doelgroepen) en houdt zij op aanvraag presentaties over de natuur in de eigen omgeving.

Verder heeft SNC zich tot doel gesteld om niet alleen de natuur te beschermen, maar waar mogelijk ook te verbeteren. Dat vraagt intensief overleg met de politiek en de ambtenaren van gemeente en waterschap. En het blijft niet bij praten. Samen met de gemeente hebben wij al diverse plaatsen met de hulp van vrijwilligers aangepakt. Concrete voorbeelden zijn de aanleg van een Vlindertuin (tussen Sparta en de Capelse Manege), het inzaaien en beplanten van de natuurlijke oevers met rijk bloeiende inheemse planten en de plaatsing van een ooievaarsnest langs de ‘s Gravenweg.

Meer weten over SNC?

Wil je meer weten over SNC? Vul dan het contactformulier op de website natuurvriendencapelle.nl in of mail naar secretaris@natuurvriendencapelle.nl. Het bestuur van SNC bestaat uit: Ruud Sterk (voorzitter), John Renirie (secretaris), Anneke van den Berg-Blok (penningmeester), Edith Stuivenberg (algemeen bestuurslid).

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Boa's mogen boetes uitdelen voor lichte verkeersovertredingen Nieuws 17 uur geleden
• De Van Brienenoordbrug.
Brandbrief Van Brienenoordbrug: 'Instortingsgevaar dreigt als niet snel ingegrepen wordt' Nieuws 18 uur geleden
• De eikenprocessierups.
Gemeente pakt eikenprocessierups aan met aaltjes Nieuws 23 apr, 15:55
Afbeelding
Familiehuis Schollevaar met als thema 'de Koning': samenkomst op 28 april Nieuws 23 apr, 14:53
Afbeelding
Koningsdag in Capelle en Kralingseveer: het volledige overzicht van activiteiten Nieuws 23 apr, 11:45
Afbeelding
Zonnebloemwedstrijd: welke Capellenaar heeft de hoogste? Nieuws 23 apr, 09:55
Afbeelding
Samen afval rapen (met smakelijke beloning na afloop) Nieuws 23 apr, 08:27
• Ewout Bückmann.
Ewout Bückmann zwaait af als voorzitter Adviesraad: 'Het team staat' Nieuws 22 apr, 16:35