Bakker Frank van Gisbergen met zijn stagiaires Romana van Dijk (l) en Rosalie Grootenboer (r) en de befaamde frikandeltaartjes.
Bakker Frank van Gisbergen met zijn stagiaires Romana van Dijk (l) en Rosalie Grootenboer (r) en de befaamde frikandeltaartjes. Foto: Gerrit van Loon

Frikandeltaartje blijkt heerlijke hit

Algemeen 50 keer gelezen

Capelle aan den IJssel - Het nieuwe hartige taartje Frikandel Speciaal met uitjes en curry van ‘t Bakkertje in Capelle aan den IJssel vliegt de winkel uit. Mensen komen er speciaal voor naar de Puccinipassage in ‘s Gravenland.

Achter het Frikandeltaartje zit een verhaal, dat bakker Frank van Gisbergen maar al te graag wil vertellen. Want die lekkere hartigheid is niet zomaar ontstaan. ‘t Bakkertje blinkt uit in creativiteit. Deze bakker had al Feyenoord-tompoucen ver voordat de Rotterdammers eindelijk kampioen werden. De afgelopen jaren werden hele aparte oliebollen gemaakt. “We maken zo nu en dan eens ‘gekke’ dingen om onze klanten weer even wakker te schudden”, zegt Frank van Gisbergen.

“Denk aan onze diverse desembroden, zoals ons groene Algenbrood, het gele Kerrie-kokosbrood, het rode Bietenbrood en nu het Herfstbrood met kastanjes!”. Tja, veel gekker moet het toch niet worden. Maar de bakkerij is daarnaast super serieus. “Omdat we ook een erkend leerbedrijf zijn, moeten onze stagiaires taken verrichten. En om die nu eens in plaats van het standaardwerk een gek werkje te geven heb ik de Frikandeltaart bedacht.”

En dus bogen stagiaires Romana van Dijk en Rosalie Grootenboer zich over een aparte bakklus. Heel Holland Bakt is er niets bij. “De bodem is een quichebodem. De vulling bestaat uit de betere frikandellen, zacht gegaarde ui, geblancheerde broccoli. Dit vullen we verder met een room-ei mengsel (appareil) druppels currysaus en we bestrooien het licht met wat kaas. Het is niet moeilijk om te maken, maar dan moet alles wel kloppen vind ik. En gewerkt worden met goede spullen! Bijna iedereen lust frikandellen dus....makkie”, legt Van Gisbergen enthousiast uit.

Het nieuwe wonderlijke baksel blijkt enorm aan te slaan. Social Media helpt daarbij. Het bijzondere frikandeltaartje zoemt rond. “Facebook en Instagram helpen ons weer om de vraag ernaar te doen stijgen. Mensen komen er speciaal om”, aldus de bakker.

Al ruim 80 jaar is de zaak van Frank een begrip in Capelle aan de IJssel. Hij vertegenwoordigt de vierde generatie, die nu aan het roer staat. Vóór 1936 werd al begonnen met een handkar. Ondertussen heeft ‘t Bakkertje twee prachtige winkels waar brood en banket gretig aftrek vinden. “We mogen ons al jaren specialist noemen in foto en logo-taarten, onze tompoucen en het eerlijke desembrood.”

facebook.com/bakkertjecapelle

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Matig slagingspercentage voor inbrekers in Capelle Nieuws 20 uur geleden
Afbeelding
Column - Mensen uit hun isolement halen met sport Nieuws 22 uur geleden
null
SVS legt basis voor seizoen 2024-2025 met contractverlengingen Sport 27 mrt, 09:02
Afbeelding
Geen vast bedrag vanuit gemeente bij humanitaire rampen Nieuws 26 mrt, 19:15
• Saviël Armand wil zich blijven ontwikkelen als zwemmer.
'Laatbloeier' Saviël Armand: zwemsprinter met stapsgewijze doelen Sport 26 mrt, 16:30
Afbeelding
Wisselstrook Algerabrug tijdelijk dicht van 26 op 27 maart Nieuws 26 mrt, 14:20
Afbeelding
Fractie Capels Bewoners Belang officieel opgesplitst Nieuws 26 mrt, 12:06
• Jannes van der Heide.
Jannes van der Heide opnieuw benoemd tot tijdelijk wethouder Nieuws 26 mrt, 08:30