Afbeelding

Capelle maakt zich op voor de komst van Sinterklaas

Algemeen 66 keer gelezen

Capelle - Capelle maakt zich op voor de komst van Sinterklaas en zijn gevolg. Stoomboot “De Spanje “met aan boord Sinterklaas zijn 45 zwarte pieten en blaaskapel de zwarte roetjes en honderden kilo’s pepernoten komt op zaterdag 18 november rond 10.00 uur aan bij het Vuykterrein aan de Dorpsstraat.

Vanaf 09.30 uur houden presentator Cees vd Meer en de Route piet de aanwezige kinderen bezig met diverse Sinterklaasliedjes en spelletjes. Tevens zullen er drie ballon pieten aanwezig zijn die voor de kinderen de mooiste figuren zullen creëren. Tevens zal er vooraf van de stoomboot een zwarte piet op zijn waterscooter halsbrekende toeren uithalen op de IJssel.

Na de aankomst op het Vuykterrein waar het gevolg ontvangen zal worden door de duizenden kinderen op de kade en Burgemeester Peter Oskam zal de Sint, richting zijn gereedstaande Americo wandelen , (de Sint is goed te volgen door de begeleiding van de stelten pieten) en zal er een rijtour zijn richting Stadsplein muzikaal begeleid door Muziekvereniging “Door Kunst Verkregen “uit Nkerk a/d IJssel en de zwarte roetjes

De route zal “onder voorbehoud van opbrekingen “ via de Dorpsstraat, Kievitlaan, Kerklaan, Fluiterlaan en de Rivierweg richting Stadsplein gaan.

Naar verwachting komen de Goedheiligman en zijn pieten om 11.25 uur aan op het Stadsplein waar voor de deur van het Isala Theater een groot podium is geplaatst.

Daar wordt hij verwelkomd door de Burgemeester, Cees vd Meer en de Route Piet.

Na de officiële ontvangst start op het podium deel 1 van de show “Kom je Sinterklaas”. Alle pieten zijn er dit jaar weer bij ; Hoofdpiet, ADHD Piet, Feyenoord piet, Danspiet en de Pakjespieten kortom te veel om op te noemen. In de show zullen de pieten spelletjes spelen, zingen en natuurlijk dansen.

De pieten van “Sint en Piet Capelle” zullen samen met de kinderen gaan dansen. Uiteraard dansen alle pieten, kinderen, ouders , grootouders en zelfs de Burgemeester mee. De dans op het nummer “Kom je Sinterklaas” wordt in de weken voor de intocht bij alle basisscholen in Capelle aan den IJssel aangeboden zodat iedereen het dansje kan oefenen. Ook is het dansje via Youtube https://www.youtube.com/watch?v=JLeqPiwLJNM beschikbaar.

Om 12.15 uur is er op het podium een optreden van Pedro en Banketpiet die een half uur durend optreden zullen verzorgen.

Banketpiet die al meer dan 10 jaar zijn eigen liedjes heeft als banketpiet heeft nu samen met Pedro een duo gevormd en zullen ze door het hele land gaan.

Hun liedjes kun je vinden op www.HitsNL.nl

Na dit optreden zal deel 2 van de show plaats vinden en spelen de pieten met de kinderen de “pepernoot schoorsteen competitie.

Verkeer:

In verband met de te verwachten drukte wordt de Dorpsstr vanaf 09.30 uur afgesloten voor het verkeer, weggebruikers moeten tijdens de intocht rekening houden met opstoppingen en worden verzocht de route zoveel mogelijk te mijden.

Gratis Chocomel:

Bij aankomst van de Sint kan het gemeen koud zijn dus zowel op het Vuykterrein bij Restaurant Fuiks en op het Stadsplein bij Restaurant In den Boekenkast wordt er gratis heerlijke warme Chocomel geschonken.

Programma en foto’s terug te vinden op Capelsefestiviteiten.nl.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Lijst met aanhoudingen na explosiereeks wordt langer: 19-jarige van bed gelicht Nieuws 21 uur geleden
Afbeelding
Gratis lunch: Eye College zoekt 'proefkonijnen' voor eindexamen Nieuws 17 apr, 17:10
• Laurens Salcedo Valdez, pitcher bij Euro Stars.
Laurens Salcedo Valdez in mentorrol bij Euro Stars: 'Mooi om jonge gasten bij te staan' Sport 17 apr, 15:20
Afbeelding
Ongeval op Capelseweg, één persoon naar het ziekenhuis 112 17 apr, 13:42
• Metro bij station Schenkel.
RET solidair met NS: openbaar vervoer staat zaterdag drie minuten stil Nieuws 17 apr, 11:55
Afbeelding
Column - Wonen we in de leukste gemeente? Nieuws 17 apr, 10:15
Afbeelding
Mannen die gelinkt worden aan explosies Ravelstraat opgepakt Nieuws 17 apr, 08:04
Afbeelding
Competitieseizoen start voor Sparta Cricket op 20 april Nieuws 16 apr, 17:15