Afbeelding

Laudame Financials/VCN Dames 1 ziet wit

Algemeen 44 keer gelezen

Capelle - Zaterdag 16 december mocht Laudame Financials/VCN Dames 1, na een onverwachte week rust, weer aan de bak. Op onze reis naar het Oosten lag nog een hoop wit langs de weg en de mooie zaal van Ecare Apollo 8 was ook al prachtig wit. Met gezellige muziek erbij moest dit een leuke wedstrijd gaan worden.

Bij de start ontbrak het aan vuur bij van de Capelse dames. Een aantal speelsters waren niet fit en oogden wat witjes. Tegen deze degelijke tegenstander kon zo geen vuist worden gemaakt. Tegenover een punt van Laudame Financials/VCN stonden twee punten van Apollo waardoor de set werd verloren met 25-14.

De tweede set begon Laudame Financials/VCN wederom aarzelend. Na een aantal wisselingen kwam er meer energie in het veld maar onvoldoende om het de tegenstander lastig te maken. Apollo speelde onverstoord door en trok de tweede set met 25-18 naar zich toe.

Met een 2-0 achterstand veranderde Laudame Financials/VCN in de derde set de tactiek door meer aanvallers aan het net te behouden en meer lengte in de blokkering. Dit werd bewerkstelligd door drie keer een dubbele wissel toe te passen maar helaas bleef het gewenste resultaat uit. De set ging verloren met 25-17 en de wedstrijd daardoor met 3-0.

Laudame Financials/VCN heeft geen tijd om te treuren. De kleur moet snel terug komen voor de mooie wedstrijd van a.s. woensdag. Dan spelen de dames de 1/4 finale van de nationale beker tegen eredivisionist Coolen-Alterno Dames 1. De wedstrijd start om 20.00 uur in sporthal Oostgaarde.