Maatwerkers VCN wint van Sliedrecht

Algemeen 33 keer gelezen

Capelle - Op 16 december stond de laatste wedstrijd van de eerste seizoenshelft op het programma voor Maatwerkers VCN. Hiervoor moest een klein stukje gereden worden naar Sliedrecht. Het beloofde op voorhand een pittige wedstrijd te worden. De uitwedstrijden tegen Sliedrecht hebben vaker problemen opgeleverd en Sliedrecht was de laatste wedstrijden in vorm gekomen.

De eerste set werd begonnen met Roland, Thomas T, Daan, Cain, Ralph, Lucas en Rogier. Wat op voorhand al verwacht werd bleek meteen waar te worden. Sliedrecht klapte er vol op en door veel servicedruk werd Maatwerkers VCN direct in de hoek gedreven. Daarbij maakte VCN op de momenten dat er mogelijkheden waren te veel eigen fouten. Met 25-17 ging de eerste set dan ook duidelijk verloren voor Maatwerkers VCN. In de 2e set denderde Sliedrecht vrolijk door en in het begin van de set was Maatwerkers VCN het even helemaal kwijt. Verschillende wissels hielpen niet of nauwelijks. Uiteindelijk begon de koploper richting het einde van de set weer een beetje te volleyballen maar het was te weinig en te laat; een 25-15 afstraffing en een 2-0 achterstand.

De knop moest om bij de mannen van Maatwerkers VCN en gelukkig lukte dit. Soepel ging het nog allerminst maar beetje bij beetje werd er steeds beter gespeeld. Vanaf het begin werd er een kleine voorsprong gepakt en hoewel Sliedrecht richting de 20 sterk aandrong wist VCN de set binnen te slepen met 25-22. Met de setwinst viel er een last van de schouders van de Capellenaren af. In de 4e set werd er weer vrijuit gespeeld en werd er – aangespoord door het gedrag van de oude garde van Sliedrecht – vol op geklapt. Met 25-13 werd de stand gelijkgetrokken en mocht het ondertussen in publiek zich opmaken voor een 5e set! Ook hierin was Maatwerkers VCN duidelijk de sterkste. Tot ongeveer 5-5 ging het gelijk op waarna VCN snel afstand nam en met 15-8 de wedstrijd met 3-2 won!

Het was alles behalve een makkelijke wedstrijd maar mentaal blijkt Maatwerkers VCN het ook op orde te hebben door deze knappe comeback. Nu zijn er enkele weken vrijaf waarna op 13 januari pas weer de volgende wedstrijd op het programma staat. De 2e seizoenshelft wordt dan om 17:00 afgetrapt met een thuiswedstrijd tegen rode lantaarndrager Skunk.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Het Kontakt zoekt deelnemers marathon Rotterdam en hun verhaal Nieuws 20 uur geleden
• Thomas Hardie met de plannen voor het groene schoolplein.
Groen plein voor basisschool Pieter Bas dankzij subsidie: 'Hopen dat buurt mee kan genieten' Nieuws gisteren
Afbeelding
Brandweer blust woningbrand aan Paganinistraat 112 28 mrt, 13:04
• Flyer Herfst in Schoorl
Nieuw Capels Toneel speelt voorstelling 'Herfst in Schoorl' Theater 28 mrt, 11:56
Afbeelding
'Geldezels' melden zich op politiebureau Capelle: passende maatregel opgelegd Nieuws 28 mrt, 08:55
Afbeelding
Kinderbingo bij Rollebollebos op 7 april Nieuws 27 mrt, 18:50
Afbeelding
Verdachte (47) van drugshandel aangehouden in Capelle 112 27 mrt, 17:02
Afbeelding
Matig slagingspercentage voor inbrekers in Capelle Nieuws 27 mrt, 13:42