Afbeelding

Column Sophie Dijkgraaff: Samengevat

Algemeen 50 keer gelezen

Capelle - Dit is de column van Sophie Dijkgraaff in de krant (editie Capelle) van deze week.

Terwijl de Top 2000 uit mijn luidsprekers schalt overdenk ik het afgelopen jaar. Is er nog iets dat ik, voordat het vuurwerk weer bij duizenden huisdieren angst aanjaagt, wil delen? Op wereldniveau hoef ik u niet bij te praten. Brexit is dagelijkse kost op radio en tv evenals de terroristische aanslagen waarmee inwoners van onder meer Stockholm, Jeruzalem en Londen dit jaar te maken kregen. Vooral bij dit geweld moet ik de trieste kanttekening maken dat ik meermaals constateer deze nieuwsberichten niet eens meer te absorberen, dat ze bijna deel uitmaken van het dagelijks leven…In Capelle kregen we dit jaar evenzeer te maken met agressie. Bewoners van de Wiekslag werden in het begin van 2017 geconfronteerd met een dodelijk schietpartij. Later vlogen de kogels in het rond bij winkelcentrum de Koperwiek en op de Vuurdans - Capelseweg.
Over naar goed nieuws! Nadat Salvador Sobral, eind juni het Eurovisiesongfestival 2017 had gewonnen werd bekend dat de zanger kampte met hartproblemen. Gelukkig onderging de Portugees deze maand een harttransplantatie en herstelt hij goed. Natuurlijk verdient de overwinning van Tom Dumoulin in de Giro d’Italia ook een plaats in deze column.

Wat een prestatie!

Met dank aan de burgemeester kan ik ook goed nieuws vertellen vanuit onze gemeente. Wonder boven wonder heeft onze burgervader een geschikte woning gevonden in het oude centrum. Het residentiële huis beschikt over vier slaapkamers, een jacuzzi, sauna, stoombad en biljartkamer. Aan ontvangstruimte dus geen gebrek. Ik vraag me wel af waar de zo gewilde tuin is gebleven…
Samengevat: de afgelopen 365 dagen waren identiek aan het jaar daarvoor. Hoogte- en dieptepunten wisselden elkaar af evenals verdriet en blijmoedigheid. Ook de Top 2000 is ongewijzigd. Zongen we eerder nog, bedroefd door de aanslagen in Parijs, luidkeels mee met John Lennon’s nummer Imagine, dit jaar staat de popgroep Queen wederom op één. Is het mogelijk dat de stemmers ook aan alle droevigheid gewend raken?
Ik wens u en de uwe een gezond, liefdevol Nieuwjaar!

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

• De eikenprocessierups.
Gemeente pakt eikenprocessierups aan met aaltjes Nieuws 20 uur geleden
Afbeelding
Familiehuis Schollevaar met als thema 'de Koning': samenkomst op 28 april Nieuws 21 uur geleden
Afbeelding
Koningsdag in Capelle en Kralingseveer: het volledige overzicht van activiteiten Nieuws gisteren
Afbeelding
Zonnebloemwedstrijd: welke Capellenaar heeft de hoogste? Nieuws 23 apr, 09:55
Afbeelding
Samen afval rapen (met smakelijke beloning na afloop) Nieuws 23 apr, 08:27
• Ewout Bückmann.
Ewout Bückmann zwaait af als voorzitter Adviesraad: 'Het team staat' Nieuws 22 apr, 16:35
• De speurtocht leidt ook langs de houten kunstwerken.
Lentespeurtocht in het Schollebos Nieuws 22 apr, 13:06
• Pianist Roderigo Robles de Medina.
Gruppman Ensemble speelt Surinaamse muziek in Van Cappellenhuis Nieuws 22 apr, 10:33