Foto: Tussen 1998 en 2004 floot Oskam maar liefst 63 duels in de Eredivisie en meer dan honderd duels in de Eerste Divisie. Anno 2018 is hij nog steeds zeer nauw betrokken bij de voetbalsport.
Foto: Tussen 1998 en 2004 floot Oskam maar liefst 63 duels in de Eredivisie en meer dan honderd duels in de Eerste Divisie. Anno 2018 is hij nog steeds zeer nauw betrokken bij de voetbalsport.

Burgemeester komt fluiten bij Internationaal Toernooi

Algemeen 47 keer gelezen

Capelle aan den IJssel – Hij is burgemeester van Capelle en heeft weinig tijd voor zijn grootste hobby. In zijn spaarzame vrije tijd staat Peter Oskam het liefst op een voetbalveld of zit hij op de tribune als coach/waarnemer namens de KNVB. Komende zondag is de burgervader zelf weer eens actief, tijdens het zeer sterk bezette 26e Internationale Pinkstertoernooi van Zwervers Capelle.

“Het toernooi ken ik al vele jaren”, stelt burgemeester Oskam. Ik woonde hier vroeger al in de buurt (Prinsenland) en had als scheidsrechter een sterke binding met de voetbalclubs. Ook met Zwervers.

“Ik ben ambassadeur van het toernooi, verrichtte er vorig jaar nog de loting, floot er twee jaar geleden de openingswedstrijd. Vorig jaar deed Roelof Luinge dat overigens.”

Feyenoord

Tussen 1998 en 2004 floot Oskam maar liefst 63 duels in de Eredivisie en meer dan honderd duels in de Eerste Divisie. Anno 2018 is de 58-jarige vader van zes kinderen nog steeds zeer nauw betrokken bij de voetbalsport.

“Ik ben voor de UEFA Youth League, waar Feyenoord dit seizoen ook aan deelnam, waarnemer en tijdens wedstrijden in de Eredivisie ben ik eveneens waarnemer en coach van enkele jonge scheidsrechters.

“In Capelle hadden we drie grote talenten rondlopen. Clay Ruperti (27) fluit al in de Eredivisie, maar Laurens Gerrets (29) en Sande de Brito Roque (27) komen hier vandaan. Voor mij is fluiten tegenwoordig een leuke hobby waar ik eigenlijk te weinig tijd voor heb, dus kan ik niet op elk verzoek ingaan.

“Je bent immers 24 uur per dag burgemeester. Voor dit toernooi maak ik graag een uitzondering.”

Door Cor Hulsbus

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

• Flyer Herfst in Schoorl
Nieuw Capels Toneel speelt voorstelling 'Herfst in Schoorl' Theater 20 uur geleden
Afbeelding
'Geldezels' melden zich op politiebureau Capelle: passende maatregel opgelegd Nieuws 23 uur geleden
Afbeelding
Kinderbingo bij Rollebollebos op 7 april Nieuws 27 mrt, 18:50
Afbeelding
Verdachte (47) van drugshandel aangehouden in Capelle 112 27 mrt, 17:02
Afbeelding
Matig slagingspercentage voor inbrekers in Capelle Nieuws 27 mrt, 13:42
Afbeelding
Column - Mensen uit hun isolement halen met sport Nieuws 27 mrt, 11:24
null
SVS legt basis voor seizoen 2024-2025 met contractverlengingen Sport 27 mrt, 09:02
Afbeelding
Geen vast bedrag vanuit gemeente bij humanitaire rampen Nieuws 26 mrt, 19:15