Ger Jacobs (links) en Piet de Wit: trots op het -13 toernooi van CVV Zwervers. (Foto: John Wijntjes)
Ger Jacobs (links) en Piet de Wit: trots op het -13 toernooi van CVV Zwervers. (Foto: John Wijntjes)

Europese top naar Zwervers!

Algemeen 51 keer gelezen

Uniek in zijn soort. Ongeëvenaard sterk qua bezetting. Het Internationale U13 Jeugdtoernooi dat zich op 20 en 21 mei bij CVV Zwervers ontrolt, staat in Nederland op eenzame hoogte.

Door Jan Timmer

Capelle aan den IJssel - Met dank aan de pioniers die de Capelse voetbalvereniging ruim een kwart eeuw geleden de eerste editie van het evenement bezorgden. En met dank aan Piet de Wit die het toernooi met ongekende inzet liet evolueren tot een spektakel waar Europese topclubs graag hun beste jeugdelftallen naar toe sturen.

“Moet je nagaan; ik heb dit keer Inter Milan moeten afzeggen omdat we al vol zaten”, glimlacht de Capellenaar met Groningse roots. “Met pijn in het hart hoor, maar het kon er écht niet meer bij.”

De line-up van de 26e editie - die traditiegetrouw met Pinksteren wordt gespeeld- is volgens CVV Zwervers-voorzitter Ger Jacobs sterker dan ooit. “Bayern Munchen en Benfica zijn geweldige nieuwkomers”, stelt hij trots vast.

“Maar ook grootmachten als Paris Saint Germain, Arsenal zijn van de partij. Daarnaast wist Piet Red Bull Leipzig aan ter trekken en geven de Belgische topclubs Anderlecht en Club Brugge acte de présence.”

Ook regerend toernooiwinnaar Feyenoord is weer van de partij, evenals Ajax, PSV, FC Kopenhagen uiteraard CVV Zwervers zelf. “Dit toernooi geeft onze vereniging een geweldige uitstraling”, weet Jacobs “We zijn er enorm trots op.” “Dat merk je binnen alle geledingen”, voegt Piet de Wit aan de woorden van de prees toe.

“Zwervers heeft het toernooi omarmd. Fijn ook dat de sponsors en de gemeente dat ook doen. We krijgen alle medewerking en prijzen ons gelukkig met een ‘voetbalgekke’ burgemeester: Peter Oskam. Ook dit keer fluit hij de openingswedstrijd. Het startsein voor twee ongelooflijk mooie dagen!”

Het Internationale U13 Toernooi van CVV Zwervers wordt op zondag 20 mei om 10.30 uur officieel geopend met onder meer een vlaggenparade. Daarna vindt om 11.30 uur de openingswedstrijd plaats waarna er de gehele dag in vier poules gevoetbald wordt. Op maandag 21 mei vindt vanaf 09.30 uur het vervolg plaats. De finale staat gepland om 15.30 uur.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Matig slagingspercentage voor inbrekers in Capelle Nieuws 22 uur geleden
Afbeelding
Column - Mensen uit hun isolement halen met sport Nieuws gisteren
null
SVS legt basis voor seizoen 2024-2025 met contractverlengingen Sport 27 mrt, 09:02
Afbeelding
Geen vast bedrag vanuit gemeente bij humanitaire rampen Nieuws 26 mrt, 19:15
• Saviël Armand wil zich blijven ontwikkelen als zwemmer.
'Laatbloeier' Saviël Armand: zwemsprinter met stapsgewijze doelen Sport 26 mrt, 16:30
Afbeelding
Wisselstrook Algerabrug tijdelijk dicht van 26 op 27 maart Nieuws 26 mrt, 14:20
Afbeelding
Fractie Capels Bewoners Belang officieel opgesplitst Nieuws 26 mrt, 12:06
• Jannes van der Heide.
Jannes van der Heide opnieuw benoemd tot tijdelijk wethouder Nieuws 26 mrt, 08:30