Frank Wissink en Nelleke Slotboom houden een open ochtend yoga in Capelle aan den IJssel.
Frank Wissink en Nelleke Slotboom houden een open ochtend yoga in Capelle aan den IJssel.

Maak kennis met yoga, open ochtend bij Nelleke en Frank

Algemeen 52 keer gelezen

Capelle - Altijd al eens kennis willen maken met yoga? Op zaterdag 1 september houden yogadocenten Nelleke Slotboom en Frank Wissink een open ochtend in Capelle. Het duo vertelt in dit artikel wat meer over yoga en de open ochtend.

Veel mensen doen tegenwoordig aan yoga. Sommige mensen zouden wel aan yoga willen doen, maar zien vanwege de vele vormen die worden aangeboden door de bomen het bos niet meer. Reden voor de yogadocenten Nelleke en Frank om een open ochtend te organiseren waarbij de bezoekers kennis kunnen maken met twee verschillende manieren waarop yoga kan worden gegeven. Frank en Nelleke zijn ervaren yogadocenten en zijn beiden lid van de Vereniging Yogadocenten Nederland, hetgeen kwaliteit in het lesgeven garandeert.
Nelleke heeft haar studie Hatha- en Raja Yoga afgerond bij de Vereniging UNIDE (Universeel Denken) in 1998. Ook heeft zij zich gespecialiseerd in Zwangerschapsyoga, Kundalini Yoga en Power Yoga. Deze verschillende disciplines maken haar lessen zeer gevarieerd. Een cursist zei eens: “Als je denkt dat yoga niets voor je is, moet je bij Nelleke zijn”. Sinds kort geeft zij regelmatig Nelleke’s Nieuws uit waarin zij onder andere verwijst naar haar blogs over praktische yogatips en dagelijkse toepassing van yogafilosofie.
Frank heeft zijn opleiding tot yogadocent in 1984 afgerond bij Yoga instituut Scheveningen. Hij is - naast zijn reguliere yogalessen - ook verbonden aan Yogaopleidingsinstituut Tsondru in Heerlen. Tevens publiceert hij in het Tijdschrift voor Yoga. Zijn manier van lesgeven is door één van zijn cursisten eens benoemd als ‘Yoga op de vierkante centimeter’. In zijn manier van lesgeven zijn invloeden uit o.a. Feldenkrais en de Tibetaanse bewegingsleer Kum Nye terug te vinden.
Hoewel hun benadering van yoga verschilt, geldt voor beiden dat de filosofische achtergrond van yoga doorspeelt in hun lessen. Dit echter altijd op een praktische aardse manier. Op de open ochtend geven Nelleke en Frank afwisselend enkele oefeningen met een beknopte toelichting op hun yogalessen in Capelle.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Boa's mogen boetes uitdelen voor lichte verkeersovertredingen Nieuws 18 uur geleden
• De Van Brienenoordbrug.
Brandbrief Van Brienenoordbrug: 'Instortingsgevaar dreigt als niet snel ingegrepen wordt' Nieuws 19 uur geleden
• De eikenprocessierups.
Gemeente pakt eikenprocessierups aan met aaltjes Nieuws 23 apr, 15:55
Afbeelding
Familiehuis Schollevaar met als thema 'de Koning': samenkomst op 28 april Nieuws 23 apr, 14:53
Afbeelding
Koningsdag in Capelle en Kralingseveer: het volledige overzicht van activiteiten Nieuws 23 apr, 11:45
Afbeelding
Zonnebloemwedstrijd: welke Capellenaar heeft de hoogste? Nieuws 23 apr, 09:55
Afbeelding
Samen afval rapen (met smakelijke beloning na afloop) Nieuws 23 apr, 08:27
• Ewout Bückmann.
Ewout Bückmann zwaait af als voorzitter Adviesraad: 'Het team staat' Nieuws 22 apr, 16:35