Wout Ooms op de training in overleg met één van zijn spelers. (Foto: Wijntjesfotografie.nl)
Wout Ooms op de training in overleg met één van zijn spelers. (Foto: Wijntjesfotografie.nl) Foto: Wijntjesfotografie.nl

SVS-trainer Wout Ooms vraagt alertheid van zijn spelersgroep

Algemeen 52 keer gelezen

Capelle - SVS bevindt zich midden in een seizoen dat het beste gerangschikt kan worden in der de categorie ‘halen en brengen’. “Het is nu denk ik het handigst als we naar onderen kijken”, zegt trainer Wout Ooms. “Met andere woorden: we moeten zien weg te blijven bij de onderste plaatsen.”

Door Jan J. Timmer

Alleen die gedachte al is voor de meeste van de spelers van de Capelse zaterdagtweedeklasser nieuw. “En ik was ook al bijna vergeten dat we in mijn eerste seizoen hier alle zeilen moesten bijzetten om ons in de derde klasse te handhaven”, glimlacht Ooms, bezig aan zijn zesde jaar op sportpark Schenkel. “De seizoenen daarna kenden we die zorgen niet. Ook het voorbije jaar draaiden we goed. We eindigden als zesde en hoopten dat resultaat minimaal te kunnen evenaren. Vooralsnog echter slagen we daar niet in en hebben we een aantal keren onnodig punten laten liggen. Zo hadden we twee wedstrijden waarin we na een kwartier al met tien man kwamen te staan en verloren we een pot in de laatste minuut.” De tegenvallende ranglijstpositie heeft volgens Wout Ooms met een aantal factoren te maken. “Ten eerste is deze tweede klasse-poule er met de komst van drie ex-eersteklassers en een sterke promovendus als Spirit niet bepaald zwakker op geworden Maar we moeten ook naar onszelf kijken.Onze selectie heeft deze zomer een mooie verbreding ondergaan, maar dat wil nog niet per se zeggen dat het eerste elftal daarmee sterker is geworden. Voor sommige jongens is het lastig dat ik door de vergrote spelersgroep en de verhoogde concurrentie wat vaker wissel. Dat doe ik echter om een paar redenen. Vanwege blessures en schorsingen lukt het tot nog toe niet om met onze laatste lijn in een vaste samenstelling te spelen. Het is elke keer zoeken naar oplossingen. Of ik uitkijk naar de winterstop? Nee joh! Zo dramatisch is het allemaal niet. Maar je hebt natuurlijk wél je zorgen omdat het nog niet gesmeerd loopt. Het is belangrijk dat we de komende drie duels tot aan het winterreces álles geven om zoveel mogelijk punten binnen te slepen, zodat we kunnen aansluiten bij de veilige middenmoot. We krijgen nog duels met Sparta, Spirit en Alexandria’66. Stuk voor stuk pittige wedstrijden, maar dat zullen onze tegenstanders óók vinden, want een scherp SVS is voor hen een flinke kluif. Aan de bak dus. Vol overtuiging. In dat geval gaat het helemaal goed komen en kunnen de seinen op ‘veilig’.”

Wout Ooms is bezig aan zijn zesde seizoen bij SVS. “En ieder jaar krijg je dan de vraag of je er weer een jaar aan vast plakt”, grijnst hij. “Bij mijn het antwoord onlosmakelijk verbonden aan dat ene woord: progressie. Zo lang ik vooruitgang zie heb ik het naar mijn zin.”

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Renovatie Schermerhoek gevierd met bewonersfeest Fotoreportage 14 uur geleden
Afbeelding
Aantal fietsendiefstallen fors toegenomen in Capelle Nieuws 17 uur geleden
• De budgettraining helpt bij financiële stress.
Aan de slag met stressvrije financiën: nieuwe budgettraining in mei Nieuws 18 apr, 16:05
• Liz Jones en Suzy Cargill treden op.
Schots singer-songwriterduo speelt samen in Van Cappellenhuis Nieuws 18 apr, 13:45
• Dionne Dinkhuijsen en wethouder Harriët Westerdijk onthullen het informatiebord.
Moeite met DigiD en andere overheidswebsites? Het 'IDO' helpt Met foto's 18 apr, 11:20
Afbeelding
Lijst met aanhoudingen na explosiereeks wordt langer: 19-jarige van bed gelicht Nieuws 18 apr, 09:15
Afbeelding
Gratis lunch: Eye College zoekt 'proefkonijnen' voor eindexamen Nieuws 17 apr, 17:10
• Laurens Salcedo Valdez, pitcher bij Euro Stars.
Laurens Salcedo Valdez in mentorrol bij Euro Stars: 'Mooi om jonge gasten bij te staan' Sport 17 apr, 15:20