Afbeelding
Foto: Wielaard Fotografie

Inloophuis de IJssel in Capelle officieel geopend

Algemeen 86 keer gelezen

Capelle – De officiële opening van het Inloophuis voor Beter Leven met Kanker afgelopen donderdag trok veel belangstellenden uit Capelle, Krimpen en zelfs Rotterdam.

Donderdag 29 november was de fantastische opening van Inloophuis De IJssel. Genodigden uit de zorg en welzijn vieren de Capelse ontmoetingsplaats voor mensen met kanker en hun naasten. Naast de vrijwilligers die de bezoekers hartelijk ontvangen, werkt de formele zorg (IJsselland Ziekenhuis) samen met de informele zorg in de regio.

De officiële opening werd verricht door Burgemeester Peter Oskam, wethouder Anthon Timm en bestuurder van het IJsselland Ziekenhuis Albert van Wijk.

Sinds 2016 is deze voorziening met succes in Krimpen aan den IJssel actief. Sinds de zomer kunnen (ex)kankerpatiënten en hun mantelzorgers ook in Capelle terecht. Capelle en Krimpen aan den IJssel vormen samen Inloophuis De IJssel, aan beide kanten van de rivier.

Inloophuis de IJssel is ook aangesloten bij de landelijke koepel IPSO voor kwalitatief hoogwaardige, laagdrempelige psychosociale zorg voor mensen met kanker en hun naasten. Dit betekent dat de focus ligt op kwaliteit van leven en nadrukkelijk NIET op de medische kant van kanker. Kwaliteit van leven kan voor ieder persoon en op elk moment verschillen. De een heeft behoefte aan ontspanning en afleiding, de ander is op zoek naar antwoorden op vragen rondom zingeving. Daarom levert Inloophuis De IJssel behoeftegerichte zorg.

Zo is er bij de inloop ruimte voor ieders verhaal onder het genot van een kopje koffie. Ook wordt er met veel enthousiasme deelgenomen aan yoga, massage en wandelen. De bezoekers waarderen ook de gesprekken met lotgenoten en de gastvrouwen.

De meerwaarde is goed merkbaar; na een bezoek staan onze gasten meer in hun kracht.

Zij ervaren wat ontspanning ook is het makkelijker om hulp te vragen en accepteren. Door de samenwerking met zorgprofessionals is de ondersteuning en informatie laagdrempeliger. Het inloophuis is nodig en voorziet in een behoefte die aansluit op de reguliere zorg.

Het inloophuis voor beter leven met kanker draait grotendeels op vrijwilligers en is afhankelijk van financiële giften. De verrassing van de Rotary Capelle en de Rabobank Rotterdam is dankbaar in ontvangst genomen. Het is geweldig royaal dat de opbrengst van het door hen georganiseerde golftoernooi aan het Inloophuis De IJssel is geschonken. Veel dank hiervoor. Het geld wordt goed besteed, onder andere aan het activiteitenprogramma.

In december is er een mooi programma waaraan ieder die leeft met kanker in zijn omgeving gratis kan deelnemen.- In Capelle aan De Linie 1e is er iedere maandag om 12 uur yoga (behalve 17 december dan om 15 uur), woensdag 12 december tussen 12 en 16 uur voetmassage, vrijdag 7 en 21 december om 11 uur wandelen met soep na afloop.Op woensdag 19 december om 14 uur is er een workshop kerstbloemstuk maken, hiervoor is een kleine bijdrage van €5 gewenst.

-In Krimpen aan den IJssel aan de Lage Vijver 2 is op dinsdag 11 december vanaf 13:30 uur een ontspanningsmassage voor (ex)kankerpatiënten gratis, €10 voor naasten en op dinsdag 18 om 14:00 uur een workshop kersdecoraties maken (bijdrage €5).

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

• Sparta opende de 20-overs competitie met thuisduels.
Sparta Cricket beleeft 'prima start' en richt vizier op play-offs Sport 6 uur geleden
Afbeelding
Column - Overal subsidies aanvragen Nieuws 22 uur geleden
• Lara, Elin, Eva, Yanou en Anouk met het schild van de winnaars
Gidsen van Scouting Hendrik van Halewijn winnen regionale wedstrijd Nieuws gisteren
Afbeelding
Capelse Liza doet voor het goede doel mee aan zware Muskathlon in Colombia Nieuws 24 apr, 11:50
Afbeelding
Boa's mogen boetes uitdelen voor lichte verkeersovertredingen Nieuws 24 apr, 09:46
• De Van Brienenoordbrug.
Brandbrief Van Brienenoordbrug: 'Instortingsgevaar dreigt als niet snel ingegrepen wordt' Nieuws 24 apr, 09:06
• De eikenprocessierups.
Gemeente pakt eikenprocessierups aan met aaltjes Nieuws 23 apr, 15:55
Afbeelding
Familiehuis Schollevaar met als thema 'de Koning': samenkomst op 28 april Nieuws 23 apr, 14:53