Afbeelding

AED: Allemaal Eenvoudig Doneren

Algemeen 52 keer gelezen

Capelle - Marit de Jong schreef een column over het nut van AED’s:

Er moet me iets van het hart. Het houdt me al een tijdje bezig en mijn hart klopt in mijn keel als ik eraan denk: wat als iemand plotseling een hartaanval krijgt?

Waar is de AED? De volgende straat links of moeten omstanders (nadat ze klaar zijn met filmen) een sprintje trekken naar de huis(h)artsenpost om de persoon in kwestie met hart en ziel in leven te houden? Het is namelijk niet voor iedereen echt duidelijk waar de dichtstbijzijnde AED precies te vinden is. Iets om over na te denken.

Sowieso heeft lang niet elke buurt een 24/7 beschikbare AED. Toen ik dat hoorde, voelde ik een steek in mijn maag. Zo’n apparaat kan het verschil maken in leven en dood! Dus, kan ik even een hartig woordje met jullie spreken?

Harteloos

Ondanks dat we niet moeten leven uit angst, is het fijn om te weten dat er een AED in de buurt is, mocht er iets gebeuren. Er is een mooie mogelijkheid om met de buurt een AED aan te schaffen. Start een actie op www.buurtaed.nl, deel deze en je kunt allemaal eenvoudig doneren. Heerst er nog twijfel? De Hartstichting en Philips willen u een hart onder de riem steken door een financiële bijdrage te doen en een servicepakket te leveren. Hartstikke lief als je het mij vraagt!

Natuurlijk is er overleg nodig om ieders belangen te behartigen, vooral als je ook die moeilijke overburen van de buren van de achterburen wil overhalen om te doneren. ‘’Hé buur, hangen we hem binnen of buiten? En doen we met of zonder pincode?’’ De diehards willen er nog een verzekering bij afsluiten, want helaas verlangen ook dieven hartstochtelijk naar een AED. Tenminste, het geld dat ze ervoor kunnen vangen. Harteloos. Maar ook in dit geval moeten we niet leven uit angst. Hoewel ik kan vertellen dat een verzekering erg handig is.

Dus, schaf aan die AED. Je redt er levens mee. Namens de buurtbewoners bedankt!

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Brandweer blust woningbrand aan Paganinistraat 112 21 uur geleden
• Flyer Herfst in Schoorl
Nieuw Capels Toneel speelt voorstelling 'Herfst in Schoorl' Theater 22 uur geleden
Afbeelding
'Geldezels' melden zich op politiebureau Capelle: passende maatregel opgelegd Nieuws 28 mrt, 08:55
Afbeelding
Kinderbingo bij Rollebollebos op 7 april Nieuws 27 mrt, 18:50
Afbeelding
Verdachte (47) van drugshandel aangehouden in Capelle 112 27 mrt, 17:02
Afbeelding
Matig slagingspercentage voor inbrekers in Capelle Nieuws 27 mrt, 13:42
Afbeelding
Column - Mensen uit hun isolement halen met sport Nieuws 27 mrt, 11:24
null
SVS legt basis voor seizoen 2024-2025 met contractverlengingen Sport 27 mrt, 09:02