Musicalgroep Zorgeloos treedt in de eerste drie weken van april op in verzorgingstehuizen in Nieuwerkerk, Capelle, Krimpen en Schiebroek.
Musicalgroep Zorgeloos treedt in de eerste drie weken van april op in verzorgingstehuizen in Nieuwerkerk, Capelle, Krimpen en Schiebroek.

Collega’s De Zellingen schitteren als musicalsterren

Algemeen 56 keer gelezen

Capelle/Krimpen - Medewerkers van Zorgbeheer De Zellingen voeren dit jaar voor de tiende keer een musical op. Collega’s vormen samen de musicalgroep Zorgeloos en treden op in verzorgingstehuizen en in het Isala Theater.

Petra Ponsen is één van de spelers van het stuk. Ze vertelt over de musical met de titel ‘Viva Mexico’: “Er gaat een gemêleerd reisgezelschap op reis naar Mexico. Onderweg gebeuren allerlei dingen. Relaties gaan niet goed, maar aan het eind komt alles weer goed. Een reis die niet vlekkeloos verloopt, waarbij hilarische maar ook serieuze dingen gebeuren.” Ineke Kalkman, ook een medewerker van de zorginstelling, is de schrijfster en regisseur van de musical. “Het is best lastig om voor zo veel mensen een stuk te schrijven en hen allemaal speeltijd te geven”, zegt ze. “We begonnen met vijftien spelers, maar er vielen twee af, dus ik moest wat herschrijven. Ieder heeft zijn eigen kwaliteit. De één vindt acteren met veel tekst leuk, de ander zingt liever meer liedjes of speelt een figurantenrol. Ieder voelt zich goed in zijn rol. Het stuk laat zien dat je op reis niet alleen je bagage meeneemt, maar ook je emotionele bagage. Dat is heel herkenbaar voor het publiek. We doen dit vooral voor mensen in verzorgingstehuizen. Dat is voor ons onze grootste drijfveer. De meeste spelers doen dit al een heel aantal jaren. Ze vinden het een leuke en positieve groep en ze krijgen er veel voor terug van de bewoners. Mensen werken in alle lagen van de organisatie en hebben verschillende achtergronden. Het verbindt heel erg. Dit jaar zijn we tien jaar bezig en dat is best uniek. Ik denk dat er weinig zorginstellingen in Nederland zijn, die dit hebben en het dan nog eens tien jaar volhouden.” “Mensen in de verzorgingstehuizen ervaren het alsof ze echt naar een theater gaan”, vult Petra aan. “We doen veel zelf, ook het decor maken we zelf”, aldus Ineke. “Vorig jaar hadden we een olifant gemaakt die zo groot bleek, dat hij het trapgat niet meer door kon en iedereen in de zaal schrok toen een ‘stenen muur’ tegen iemand omviel, maar die was natuurlijk van dun karton.”

Musicalgroep Zorgeloos treedt in de eerste drie weken van april op in verzorgingstehuizen in Nieuwerkerk, Capelle, Krimpen en Schiebroek. Op donderdag 18 april is de grote voorstelling in het Isala Theater. Om 19.30 uur gaan de deuren open en om 20.00 uur begint de musical. De kaartjes voor het Isala Theater zijn 10 euro per stuk en kunnen besteld worden via het mailadres: wtmvanbruggen@zellingen.nl. 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Het Kontakt zoekt deelnemers marathon Rotterdam en hun verhaal Nieuws 19 uur geleden
• Thomas Hardie met de plannen voor het groene schoolplein.
Groen plein voor basisschool Pieter Bas dankzij subsidie: 'Hopen dat buurt mee kan genieten' Nieuws 23 uur geleden
Afbeelding
Brandweer blust woningbrand aan Paganinistraat 112 28 mrt, 13:04
• Flyer Herfst in Schoorl
Nieuw Capels Toneel speelt voorstelling 'Herfst in Schoorl' Theater 28 mrt, 11:56
Afbeelding
'Geldezels' melden zich op politiebureau Capelle: passende maatregel opgelegd Nieuws 28 mrt, 08:55
Afbeelding
Kinderbingo bij Rollebollebos op 7 april Nieuws 27 mrt, 18:50
Afbeelding
Verdachte (47) van drugshandel aangehouden in Capelle 112 27 mrt, 17:02
Afbeelding
Matig slagingspercentage voor inbrekers in Capelle Nieuws 27 mrt, 13:42