Afbeelding

Drukbezochte co-creatie avond nieuwbouwproject Harmonie

Algemeen 49 keer gelezen

Capelle - Onder zeer grote belangstelling werden eerder deze maand de plannen gepresenteerd voor nieuwbouwproject Harmonie in Capelle aan den IJssel. Harmonie is onderdeel van de grootschalige vernieuwing van het Capelse centrum. Op de plek waar nu nog de Hoven II flats staan, worden straks circa 117 eengezinswoningen en 27 appartementen gerealiseerd.

Samen het project vormgeven

Harmonie is een bijzonder project. Er is veel aandacht voor de kwaliteit van de woningen, die zoveel mogelijk energieneutraal zijn, en de groene woonomgeving. Ook wordt het zo gebouwd dat het bewoners uitnodigt om contact te maken met elkaar. Uniek is dat geïnteresseerden actief kunnen meedenken over de plannen. Tijdens zogenaamde co-creatie avonden wordt uitgebreid informatie gegeven en kan iedereen zijn of haar opmerkingen en woonwensen kenbaar maken. Ontwikkelaar Blauwhoed verwerkt deze in samenspraak met de ontwerpers van KOW architecten. Dat deze formule goed werkt, blijkt uit de opkomst bij deze tweede sessie van ruim tweehonderd personen.

Wijk voor iedereen

Harmonie krijgt eigentijdse woningen, ruim, licht en met ruimte voor eigenheid in verschillende type woningen. Er komen gezinswoningen in verschillende woningtypen omgeven door water en groen en een fraai appartementengebouw waarin ook penthouses zijn opgenomen. Woningen voor starters én voor doorstromers. Een mix van architectuur en van bewoners. Want de gedachte is: het zijn de bewoners die een wijk maken. Daarom komen er speelplekken voor kinderen en ruimte in het groen om elkaar te ontmoeten. Het wordt een wijk waar de buren elkaar kennen, maar iedereen ook privacy vindt.

Gemak van voorzieningen

De wijk heeft het gemak van alle voorzieningen op loopafstand: winkelcentrum De Koperwiek, kinderopvang, scholen en een zwembad met sporthal. En het vernieuwde metrostation waardoor je in slechts 10 minuten in hartje Rotterdam staat. Daarom is deze nieuwbouw niet alleen voor mensen uit Capelle interessant. Ook voor Rotterdammers die in de stad hun woonwensen niet kunnen realiseren is Harmonie een aantrekkelijk alternatief.

Volg de ontwikkelingen

Nieuwsgierig geworden naar de ontwikkelingen in Harmonie of wilt u actief meedenken? Kijk dan op thuisinharmonie.nl.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Lijst met aanhoudingen na explosiereeks wordt langer: 19-jarige van bed gelicht Nieuws 19 uur geleden
Afbeelding
Gratis lunch: Eye College zoekt 'proefkonijnen' voor eindexamen Nieuws 17 apr, 17:10
• Laurens Salcedo Valdez, pitcher bij Euro Stars.
Laurens Salcedo Valdez in mentorrol bij Euro Stars: 'Mooi om jonge gasten bij te staan' Sport 17 apr, 15:20
Afbeelding
Ongeval op Capelseweg, één persoon naar het ziekenhuis 112 17 apr, 13:42
• Metro bij station Schenkel.
RET solidair met NS: openbaar vervoer staat zaterdag drie minuten stil Nieuws 17 apr, 11:55
Afbeelding
Column - Wonen we in de leukste gemeente? Nieuws 17 apr, 10:15
Afbeelding
Mannen die gelinkt worden aan explosies Ravelstraat opgepakt Nieuws 17 apr, 08:04
Afbeelding
Competitieseizoen start voor Sparta Cricket op 20 april Nieuws 16 apr, 17:15