Eigenaren Kostas en Wicky Christodoulou.
Eigenaren Kostas en Wicky Christodoulou.

Restaurant Irodion voor de tweede keer gekozen tot Beste Griek

Algemeen 171 keer gelezen

Restaurant Irodion uit Capelle aan den IJssel voor de tweede keer gekozen tot Beste Griek. Dat is de uitslag van lezerswedstrijd De Beste Griek 2020.

Capelle - In 2016 ging de oorkonde al eens naar dit restaurant. In 2020 is het weer raak: Grieks Specialiteitenrestaurant Irodion in Capelle aan den IJssel is De Beste Griek 2020 en mag deze prestigieuze titel gedurende twee jaar dragen.

De vierde editie van de wedstrijd De Beste Griek uitgeschreven door Griekenland Magazine was weer een daverend succes.

Na drie afleveringen (2014, 2016 en 2018) is deze culinaire wedloop inmiddels een begrip geworden. Ook het stemmen kreeg een nieuwe dimensie en even leken het wel echte fanclubs die massaal aan het mailen of posten sloegen.

“Als onafhankelijk blad maken we ons sterk voor een goede kwaliteit van de Griekse restaurants in Nederland en België. De wedstrijd moet worden gezien als een stimulans aan de koks en restaurateurs om de Griekse keuken naar een hoger plan te tillen.

“Dat is in het belang van de restaurants zelf, maar vooral van de trouwe gasten die hun eigen Griek met zoveel enthousiasme hebben genomineerd.”

Stemmen

Het recept is even bekend als beproefd. Elke twee jaar mogen de lezers
van Griekenland Magazine hun favoriete restaurant nomineren. Dat deden
ze ook dit jaar in groten getale.

Aan de jury was het de opdracht om een longlist samen te stellen en de restaurants langs een kritische meetlat te leggen. Ook dat was een hele opgave want de liefhebber van Griekse cuisine komt in Nederland en ook Vlaanderen steeds beter aan zijn trekken. Niet vreemd dus dat een Antwerps restaurant (Mandraki) dit jaar in de top vijf terecht kwam.

Bij de hoogst genomineerden is de jury, al dan niet incognito, op bezoek geweest. Er werd onder meer beoordeeld op authenticiteit, kwaliteit, gastvrijheid, wijnkeuze en sfeer. Inderdaad, niet altijd even subjectief te noemen. Maar wees gerust, de jury weet wel waar ze het over heeft.

Uitslag

En toen werd begin december 2019 de shortlist vrijgegeven waarop gestemd kon worden. Dat deden onze lezers via Facebook maar ook per e-mail. Na sluiting van de stembus op 31 december kon de balans op worden gemaakt.

Er werden in totaal 1.927 stemmen uitgebracht. Daarvan ging 36,2 % naar Grieks Specialiteitenrestaurant Irodion in Capelle a.d. IJssel. Grieks restaurant Mandraki in het Vlaamse Antwerpen kreeg 23 % van de stemmen. Op de derde plaats eindigde Olympia Kitchen Bar in Rotterdam met 19,3 %. Er werden 1,2 % ongeldige stemmen uitgebracht.

Winnaar

Irodion won in 2016 al eens de felbegeerde titel en wilde meer. Eigenaar Kostas Christodoulou zag in 2018 echter met lede ogen aan hoe concurrent Filoxenia Greek Cuisine uit Zandvoort er met de hoofdprijs vandoor ging.

Sindsdien heeft hij niet stilgezeten. “We hebben het restaurant helemaal gemoderniseerd en de kaart naar een hoger plan gebracht. Ons team heeft de prijs meer dan verdiend”, aldus een zielsgelukkige Kostas Christodoulou.

Op 20 maart volgt een meer uitgebreide feestelijke uitreiking in Grieks Specialiteitenrestaurant Irodion in Capelle aan den IJssel.

 Het interieur van Irodion.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Brandweer blust woningbrand aan Paganinistraat 112 22 uur geleden
• Flyer Herfst in Schoorl
Nieuw Capels Toneel speelt voorstelling 'Herfst in Schoorl' Theater 23 uur geleden
Afbeelding
'Geldezels' melden zich op politiebureau Capelle: passende maatregel opgelegd Nieuws 28 mrt, 08:55
Afbeelding
Kinderbingo bij Rollebollebos op 7 april Nieuws 27 mrt, 18:50
Afbeelding
Verdachte (47) van drugshandel aangehouden in Capelle 112 27 mrt, 17:02
Afbeelding
Matig slagingspercentage voor inbrekers in Capelle Nieuws 27 mrt, 13:42
Afbeelding
Column - Mensen uit hun isolement halen met sport Nieuws 27 mrt, 11:24
null
SVS legt basis voor seizoen 2024-2025 met contractverlengingen Sport 27 mrt, 09:02