Cor van Os, voorzitter van KCC. (Foto: Wijntjesfotografie.nl)
Cor van Os, voorzitter van KCC. (Foto: Wijntjesfotografie.nl)

Cor van Os geniet van KCC/CK Kozijnen

Algemeen 58 keer gelezen

Natuurlijk, ook KCC moet scherp aan de wind zeilen in coronatijd, weet ook voorzitter Cor van Os. Maar de wijze waarop de Capelse korfbalvereniging zich door deze periode van beperkingen heen laveert, is volgens hem prachtig om te zien én inspirerend.

Door Jan J. Timmer

Capelle - Onderwijsman Van Os, ooit enthousiast lid van De Kapellen, een club die in de jaren negentig met De Bermen fuseerde tot KCC, keerde enkele jaren gelden terug in de korfballerij. Om vervolgens voorzitter te worden. “Dat én mijn drie kleinkinderen zijn mijn grootste passies”, glimlacht hij. “Ik ben zwaar onder de indruk van alle vrijwilligers hier”, schakelt hij meteen door naar KCC. 

“Er wordt keihard gewerkt om de vereniging draaiende te houden. Als je dan ook nog ziet dat onze sponsors zich pal achter de vereniging stellen en één van het CK Kozijnen zelfs het hoofdsponsorschap heeft aanvaard, dan kun je alleen maar heel trots zijn!” 

Fier is Van Os ook op de dubbele Korfbal League-status van KCC/CK Kozijnen, want zo heet de vereniging inmiddels. Zowel op het veld als in de zaal mogen we ons meten met de beste clubs van Nederland. “Ik zei het laatst nog tegen een ouder van één van onze jongste leden: ‘Uw kind is lid geworden van een korfbalclub die bij de top 12 van de wereld behoort!’ Klinkt goed he, haha! Maar zo is het wél! 

Ook onze selectie is inmiddels weer in training. Dat gebeurt met aanpassingen vanwege de RIVM-richtlijnen, maar desondanks zie je de vonken er van af spatten. Onze hoofdtrainer Frits Wip durft dan ook al te voorspellen dat we een mooi nieuw seizoen tegemoet gaan. 

De selectie brandt van ambitie, er wordt keihard gewerkt en de sfeer is super goed. Het voorbije veldseizoen waren we op een haar na kampioen in de Hoofdklasse, tot corona de competitie stil legde. Uiteindelijk heeft de korfbalbond besloten dat Dalto, KCC/CK Kozijnen en - na loting- Oost-Arnhem toch mochten promoveren naar de Korfbal League. Daar zijn we erg blij mee. We staan nu waar we horen te staan.”

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

• Flyer Herfst in Schoorl
Nieuw Capels Toneel speelt voorstelling 'Herfst in Schoorl' Theater 14 uur geleden
Afbeelding
'Geldezels' melden zich op politiebureau Capelle: passende maatregel opgelegd Nieuws 17 uur geleden
Afbeelding
Kinderbingo bij Rollebollebos op 7 april Nieuws 27 mrt, 18:50
Afbeelding
Verdachte (47) van drugshandel aangehouden in Capelle 112 27 mrt, 17:02
Afbeelding
Matig slagingspercentage voor inbrekers in Capelle Nieuws 27 mrt, 13:42
Afbeelding
Column - Mensen uit hun isolement halen met sport Nieuws 27 mrt, 11:24
null
SVS legt basis voor seizoen 2024-2025 met contractverlengingen Sport 27 mrt, 09:02
Afbeelding
Geen vast bedrag vanuit gemeente bij humanitaire rampen Nieuws 26 mrt, 19:15