Marjorie is aan het koken voor haar catering. (Foto: Annemarie van der Ploeg)
Marjorie is aan het koken voor haar catering. (Foto: Annemarie van der Ploeg) Foto: Annemarie van der Ploeg

Zangeres Marjorie gaf carrière andere wending vanwege corona

Algemeen 53 keer gelezen

Capelle -  De optredens van de Capelse zangeres Marjorie Lammerts-Pelgrim, zangeres Miss Marjorie, kwamen tijdens de coronacrisis stil te liggen. Maar zij besloot de knop om te zetten en niet in een negatieve sfeer meegezogen te worden. Ze startte een doneeractie voor gezinnen die niet veel hebben, ging catering verzorgen en wordt ook coach voor mensen die willen stoppen met roken en behaalde ook nog eens het diploma sociale hygiëne. Ze is bezig om voor zichzelf invulling te vinden om zelf een positieve gang en een positief pad te bewandelen.

Door Annemarie van der Ploeg

“We weten allemaal wat er in 2020 aan de hand is. Je moest als zangeres hele andere dingen gaan doen om geld te verdienen. Je krijgt een minimale vergoeding maar niet lang en alles gaat natuurlijk gewoon door. Dan kun je kiezen om online optredens te geven met kaartjes en een heel gedoe erbij maar daar kies ik niet voor. Ik ben een adrenaline mens en moet interactie hebben. Wel willen we op 20 december met semi bekende artiesten een kerstshow met maximaal 30 mensen publiek geven nu dat weer mogelijk is. De rest streamen we. Waarschijnlijk wordt het een show in het Isala Theater. We gaan komende week kijken hoe we dat kunnen doen. Dave van der Wal is presentator en verder doen Glenda Peters en Simone Roerade elk met een akoestisch bandje mee. We zoeken nog een aantal mensen. We willen kerstliedjes zingen en zo de mensen een hart onder de riem steken. We zoeken nog wel sponsors voor de show. Deze mogen een email sturen naar marjorielammerts@gmail.com”, vertelt Marjorie.

Marjorie gaat de komende tijd haar carrière omswitchen. “Ik deed thuis al catering, maar ga binnen nu en twee weken drie dagen per week bij een vaste zaak op De Terp, Islamitische slager Tagzout, staan. Ik ben er op dinsdag, donderdag en zaterdag en organiseer ook themadagen zoals bijvoorbeeld Rotidag. Koken voor familie en vrienden deed ik altijd al graag, maar nu moet het met alles erop en eraan gebeuren. Ik wilde dit tien jaar geleden al maar nu krijg ik die kans. Ik stopte ook met roken met hulp van een coach en omdat coachen echt iets voor mij is, ga ik, na een cursus in januari, starten met klanten via de zorgverzekering. Er komt van alles op mijn pad: coaching en catering. Als dadelijk alles weer open mag, gaan ze toch geen artiesten inhuren, want er is geen geld. Je kan gaan zitten mokken op de bank of je kan iets ondernemen. Dus zoek die vreugde en zoek iets anders want dit is het nu even niet.”

Ook organiseerde Marjorie ook een doneeractie voor vier geselecteerde gezinnen die niet veel te besteden hebben. “Ik deed catering t.b.v. deze actie en er kwamen ook donaties. Ik wil die gezinnen een paar geweldige dagen geven met eten en pakjesavond. Inmiddels heb ik zo veel opgehaald dat er ook cadeautjes met kerst kunnen komen. Als je de blije gezichtjes van die kinderen ziet, dan smelt je. Daar doe je het uiteindelijk voor. Ik vind het belangrijk om klaar te staan voor een ander.”

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Renovatie Schermerhoek gevierd met bewonersfeest Fotoreportage gisteren
Afbeelding
Aantal fietsendiefstallen fors toegenomen in Capelle Nieuws 19 apr, 08:50
• De budgettraining helpt bij financiële stress.
Aan de slag met stressvrije financiën: nieuwe budgettraining in mei Nieuws 18 apr, 16:05
• Liz Jones en Suzy Cargill treden op.
Schots singer-songwriterduo speelt samen in Van Cappellenhuis Nieuws 18 apr, 13:45
• Dionne Dinkhuijsen en wethouder Harriët Westerdijk onthullen het informatiebord.
Moeite met DigiD en andere overheidswebsites? Het 'IDO' helpt Met foto's 18 apr, 11:20
Afbeelding
Lijst met aanhoudingen na explosiereeks wordt langer: 19-jarige van bed gelicht Nieuws 18 apr, 09:15
Afbeelding
Gratis lunch: Eye College zoekt 'proefkonijnen' voor eindexamen Nieuws 17 apr, 17:10
• Laurens Salcedo Valdez, pitcher bij Euro Stars.
Laurens Salcedo Valdez in mentorrol bij Euro Stars: 'Mooi om jonge gasten bij te staan' Sport 17 apr, 15:20