Afbeelding
Foto: ANP

Capelle zoekt stembureauleden en tellers

Algemeen 62 keer gelezen

Capelle - Voor de Tweede Kamerverkiezingen volgend jaar zoekt de gemeente Capelle aan den IJssel 450 stembureauleden. De verkiezingen worden op woensdag 17 maart gehouden. Enkele stemlokalen worden mogelijk al eerder, op maandag 15 en dinsdag 16 maart geopend. De gemeente heeft vanwege corona en de mogelijk eerdere stemdagen meer mensen nodig dan normaal. Capellenaren van 18 jaar en ouder kunnen zich aanmelden via de website van de gemeente.

Door corona zien de verkiezingen er volgend jaar anders uit. Stemmen moet veilig zijn en risico’s voor de gezondheid van kiezers en stembureauleden moeten worden voorkomen. Daarom neemt de gemeente extra maatregelen. Stembureaus worden coronaproof ingericht met kuchschermen en desinfectiemiddelen. Kiezers krijgen hun eigen potlood en de stemhokjes worden zo geplaatst dat er voldoende afstand kan worden gehouden. “We hebben minimaal 450 stembureauleden nodig om alle stembureaus in de stad te bemensen”, vertelt burgemeester Peter Oskam. “Betrokken, enthousiaste mensen die ervoor zorgen dat de Tweede Kamerverkiezingen in Capelle goed verlopen. Stembureauleden krijgen een korte digitale training en een toets, maar ook een vergoeding. In teams van 2 worden de stembureauleden ingedeeld van 7.00 uur tot 16.00 uur of van 16.00 uur totdat alle stemmen geteld zijn. Het levert iedereen in ieder geval één of meerdere leuke en leerzame dagen op. Ik reken op voldoende aanmeldingen.”

Aanmelden

Door de corona-maatregelen heeft de gemeente meer stembureauleden nodig dan bij de vorige verkiezingen. Om mee te mogen helpen als stembureaulid of teller moeten kandidaten op 17 maart 2021 18 jaar of ouder zijn. Meer informatie over de taken van een stembureaulid is te lezen op de website van de gemeente. Ook kunt u bellen met het team Verkiezingen via telefoonnummer 14010. Hier kunnen mensen zich ook voor één of meerdere dagen aanmelden. Het goed Nederlands spreken is een voorwaarde. Leden van het stembureau ontvangen een vergoeding van € 10,50 per uur, een voorzitter € 15,00 per uur. De verkiezing worden dit jaar ‘coronaproof’ georganiseerd, waarbij de richtlijnen van het RIVM worden gevolgd. Behoort u tot één van de risicogroepen? Dan is het niet verstandig om u aan te melden. 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

• De budgettraining helpt bij financiële stress.
Aan de slag met stressvrije financiën: nieuwe budgettraining in mei Nieuws 22 uur geleden
• Liz Jones en Suzy Cargill treden op.
Schots singer-songwriterduo speelt samen in Van Cappellenhuis Nieuws gisteren
• Dionne Dinkhuijsen en wethouder Harriët Westerdijk onthullen het informatiebord.
Moeite met DigiD en andere overheidswebsites? Het 'IDO' helpt Met foto's 18 apr, 11:20
Afbeelding
Lijst met aanhoudingen na explosiereeks wordt langer: 19-jarige van bed gelicht Nieuws 18 apr, 09:15
Afbeelding
Gratis lunch: Eye College zoekt 'proefkonijnen' voor eindexamen Nieuws 17 apr, 17:10
• Laurens Salcedo Valdez, pitcher bij Euro Stars.
Laurens Salcedo Valdez in mentorrol bij Euro Stars: 'Mooi om jonge gasten bij te staan' Sport 17 apr, 15:20
Afbeelding
Ongeval op Capelseweg, één persoon naar het ziekenhuis 112 17 apr, 13:42
• Metro bij station Schenkel.
RET solidair met NS: openbaar vervoer staat zaterdag drie minuten stil Nieuws 17 apr, 11:55