Afbeelding

Ruim 1500 kaarten voor Capelse ouderen

Algemeen 57 keer gelezen

Capelle - ‘Er zijn maar liefst 1550 kaarten gemaakt’, vertelt Astrid Keerveld, Buurtcoach van Welzijn Capelle. Samen met VitaMotionNow en medewerkers van Aafje en De Zellingen werden pakketjes gemaakt met een zelfgemaakte kaart, een kaart van de deelnemende organisaties én een uitnodiging voor de Buurtbelcirkel.

‘Eerder riepen we buurtbewoners en de kinderen uit Oostgaarde op kerstkaarten te maken voor ouderen. We ontvingen heel veel creatieve en mooie kaarten en willen iedereen daarvoor hartelijk danken. Fijn dat er zoveel aandacht is voor ouderen in deze tijd. We maken 1.550 ouderen blij met een mooie kaart’, aldus Astrid Keerveld. 

Kinderen aan de slag

De kinderen van Scoutinggroep Olivier van Noort, Kindercentrum Ontdekrijk, PCB De Horizon, OBS De Tweemaster en de Vrije School Prinsenland maakten de kaarten. Ook de Kindcentra van IJsselkids -Villa Fantasia, Villa Wonderland, De Heksenketel en Confetti - deden mee. En zelfs de peuters van Peuterrijk gingen in de weer met kleurpotloden en stiften. Ook vrijwilligers hielpen mee met het maken van kaarten. 

Buurtbelcirkel

Het pakketje bevat ook een uitnodiging voor de Buurtbelcirkel. Een initiatief van Aafje, de Zellingen, VitaMotionNow en Welzijn Capelle. Het idee is eenvoudig. Op een vaste dag bellen deelnemers elkaar voor een praatje van maximaal 30 minuten. Dat kan over van alles gaan. Belangrijk is dat de deelnemers zo bij een groep wijkbewoners horen, die op elkaar letten. Wordt de telefoon niet opgenomen, dan komt er altijd iemand in actie. Dat geeft een veilig gevoel. Een vrijwilliger vanuit één van de organisaties belt de eerste persoon en kan inspringen als het nodig is. Vragen over dit initiatief? Neem dan contact op met buurtcoach Astrid Keerveld, a.keerveld@welzijncapelle.nu, 06 - 243 41 307.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Verdachte (47) van drugshandel aangehouden in Capelle 112 19 uur geleden
Afbeelding
Matig slagingspercentage voor inbrekers in Capelle Nieuws 22 uur geleden
Afbeelding
Column - Mensen uit hun isolement halen met sport Nieuws gisteren
null
SVS legt basis voor seizoen 2024-2025 met contractverlengingen Sport 27 mrt, 09:02
Afbeelding
Geen vast bedrag vanuit gemeente bij humanitaire rampen Nieuws 26 mrt, 19:15
• Saviël Armand wil zich blijven ontwikkelen als zwemmer.
'Laatbloeier' Saviël Armand: zwemsprinter met stapsgewijze doelen Sport 26 mrt, 16:30
Afbeelding
Wisselstrook Algerabrug tijdelijk dicht van 26 op 27 maart Nieuws 26 mrt, 14:20
Afbeelding
Fractie Capels Bewoners Belang officieel opgesplitst Nieuws 26 mrt, 12:06