Iedereen kan langskomen om mee te spelen
Iedereen kan langskomen om mee te spelen Foto: Jeu de boules vereniging Sparta

Jeu de boulen mag weer, dus kom eens proberen!

Algemeen 55 keer gelezen

Jeu de Boules club Sparta en speelt al jaren op de Bermweg 141 in Capelle aan den IJssel. “Na deze ellendige coronatijd mogen wij eindelijk weer gaan spelen. Het verenigingsgebouw van Sparta mag nog niet open, maar wij spelen weer lekker buiten. Nieuwe leden zijn altijd welkom.”

Capelle - Al bijna een jaar is er amper gespeeld, vertelt Jan Boeser, voorzitter van Sparta. “Wij hebben in 2020 nog een keer een toernooi gedaan. Allemaal natuurlijk binnen de coronaregels. Een paar keer hebben er ook wat mensen individueel gespeeld. Maar op een gegeven moment mocht dat ook niet meer. In december hebben de leden van de club nog een lekkere fles en een mondkapje gekregen om de feestdagen door te komen. Vorig jaar hebben we ze nog verrast met lekkere taart rond Koningsdag. Inmiddels staan de leden te popelen om hun spel weer te beoefenen op één van onze onze achttien velden. Ik mis het ook.”

Wat maakt het zo gezellig?

“Je speelt per loting met iemand samen tegen weer twee anderen. Zodoende vorm je een klein clubje van vier mensen. Dat schept al vanzelf een band. Meestal spelen wij op een middag drie partijen. Dan heb je die middag de tijd gehad om negen mensen een beetje beter te leren kennen. Zo leer je in een maand de hele club kennen.”

Maar dan leer je niemand toch goed kennen?

“Nee, maar het ijs is al wel gebroken. Na afloop gaan wij met zijn allen naar het clubhuis en dat is héél gezellig. Enkele dames maken altijd heerlijke hapjes (want buitenlucht maakt hongerig) en dan wordt er nog vaak nagepraat hoe de wedstrijden verliepen.”

Is Jeu de Boules moeilijk?

“Nee, want als je nog nooit hebt gespeeld, kun je toch meedoen. De spelregels zijn eenvoudig. En aan de andere kant is het wel moeilijk om tot de beste boulers van Nederland te behoren. Dan moet elke bal precies daar komen waar je hem wilt hebben. Maar je kan toch ook plezierig tennissen zonder van Richard Krajicek te kunnen winnen.”

Hoeveel leden heeft de Jeu de boules club?

“Op dit moment zijn er 45 Leden. Maar er kunnen er nog wel een paar bij hoor. Heb je interesse? Bel dan even naar Fieke Kamerbeek (0646 004 281) of naar mij (0652 339 280). Of, kom langs op maandag- en woensdagmiddag om 13:30 uur, Bermweg 141 in Capelle aan den IJssel. Kan je meteen meespelen. Want het mag weer van Rutte, als wij maar afstand houden.”

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Zonnebloemwedstrijd: welke Capellenaar heeft de hoogste? Nieuws 7 uur geleden
Afbeelding
Samen afval rapen (met smakelijke beloning na afloop) Nieuws 9 uur geleden
• Ewout Bückmann.
Ewout Bückmann zwaait af als voorzitter Adviesraad: 'Het team staat' Nieuws gisteren
• De speurtocht leidt ook langs de houten kunstwerken.
Lentespeurtocht in het Schollebos Nieuws 22 apr, 13:06
• Pianist Roderigo Robles de Medina.
Gruppman Ensemble speelt Surinaamse muziek in Van Cappellenhuis Nieuws 22 apr, 10:33
Afbeelding
Werk aan fietspad Algerabrug: één helft blijft open Nieuws 22 apr, 08:07
Afbeelding
UPDATE - Stroomstoring Schollevaar opgelost Nieuws 21 apr, 11:13
• Speldje als erkenning voor Zeker Digitaal.
Stichting Leergeld kiest ambassadeur als erkenning voor hulp Nieuws 21 apr, 10:00