Kom ook synchroonzwemmen bij ACZ!
Kom ook synchroonzwemmen bij ACZ!

Kom ook een keer synchroonzwemmen bij ACZ!

Algemeen 112 keer gelezen

Capelle - Bij ACZ sprongen ze een gat in de lucht toen premier Rutte bekend maakte dat de zwembaden weer open mogen, mits ‘corona’ daar ruimte voor biedt.

“Het geeft ons weer ruimte om te trainen en leuke activiteiten te organiseren”, zegt Mirjam Schallenberg, trainster bij ACZ’s synchroonzwemafdeling. “Zo bieden we vanaf dinsdag 1 juni voor iedere jongen of meisje met interesse in synchroonzwemmen een tien lessen durende ‘synchro-cursus’ aan in ons mooie thuis-zwembad Aquapelle. Elke dinsdagavond van 18.00 tot 19.00 uur en zaterdag van 08.45 tot 10.00 uur vinden de lessen plaats. Om mee te doen kost het 35 euro, inclusief gratis neusklem en badmuts. Aanmelden kan via onze site www.acz-capelle.nl of per e-mail: aczsynchro@gmail.com.”

“We verwachten flink veel belangstelling,”, zegt Antoinette Sijben, binnen ACZ samen met haar dochter Laura ook actief bij met de ‘waterspetters’ oftewel de jongste zwemmers. “Het leuke van deze tien lessen is dat je écht een indruk opdoet van wat synchroonzwemmen is. De serie wordt afgesloten met een uitvoering die we, als er nog geen publiek bij mag, gaan filmen voor de ouders van de deelnemers.”

ACZ geldt op synchro-gebied als een toonaangevende vereniging in Nederland. De Capelse club grossiert sinds jaar en dag in nationaal kampioenen, sporters die men zelf opleidde. “Synchroonzwemmen is vooral een sport met heel veel verschillende facetten,”, weet Mirjam Schallenberg. “Er zit veel variatie in de oefeningen, je traint op muziek, je doet lenigheid, kracht en een goede zwemtechniek mop. En minstens net zo leuk: je maakt deel uit van een heel gezellige groep.”

“We zijn heel erg blij dat Aquapelle weer open is”, zegt Antoinette Sijben. “En dan vooral voor al onze zwemmers en zwemsters. Ze hebben hier enorm naar uitgekeken.” “Klopt”, beaamt Mirjam Schellenmberg. “Er is bijvoorbeeld door de synchrogroepen wél doorgetraind gedurende lockdowns, maar dat gebeurde online en is toch minder leuk dan écht in het water liggen. Ook hebben we sinds maart in een buitenzwembad getraind met de oudere meiden. Dat was errug koud! Gelukkig wacht ons nu Aquapelle, met alles er op en eraan en…. verwarmd. Heerlijk!!!”

Meer weten over acz? Kijk op www.acz-capelle.nl!

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Renovatie Schermerhoek gevierd met bewonersfeest Fotoreportage 19 apr, 11:42
Afbeelding
Aantal fietsendiefstallen fors toegenomen in Capelle Nieuws 19 apr, 08:50
• De budgettraining helpt bij financiële stress.
Aan de slag met stressvrije financiën: nieuwe budgettraining in mei Nieuws 18 apr, 16:05
• Liz Jones en Suzy Cargill treden op.
Schots singer-songwriterduo speelt samen in Van Cappellenhuis Nieuws 18 apr, 13:45
• Dionne Dinkhuijsen en wethouder Harriët Westerdijk onthullen het informatiebord.
Moeite met DigiD en andere overheidswebsites? Het 'IDO' helpt Met foto's 18 apr, 11:20
Afbeelding
Lijst met aanhoudingen na explosiereeks wordt langer: 19-jarige van bed gelicht Nieuws 18 apr, 09:15
Afbeelding
Gratis lunch: Eye College zoekt 'proefkonijnen' voor eindexamen Nieuws 17 apr, 17:10
• Laurens Salcedo Valdez, pitcher bij Euro Stars.
Laurens Salcedo Valdez in mentorrol bij Euro Stars: 'Mooi om jonge gasten bij te staan' Sport 17 apr, 15:20