Afbeelding
Aangeboden door De Boer Dental

Zo speelde De Boer Dental een belangrijke rol tijdens Covid-19 crisis

Algemeen 96 keer gelezen

De Coronacrisis in Nederland draaide voornamelijk om elkaar helpen en het voor elkaar klaar staan. Als één bedrijf in Nederland een belangrijke rol speelde tijdens de Covid-19 in Nederland, dan was het De Boer Dental wel, een groothandel uit het Friese Harkema. Niet alleen verkoopt de groothandel medische producten, ook voor niet-medische producten kunt u hier terecht. De bedrijfsnaam doet voornamelijk denken aan tandarts gerelateerde producten, maar het tegendeel is waar. Als één van de weinige groothandels kon De Boer Dental juist wél persoonlijke beschermingsmiddelen leveren. Middelen waar tijdens het begin van de Covid-19 crisis een ernstig te kort aan was. Het feit dat De Boer Dental er alles aan gedaan heeft om die beschermingsmiddelen wel te kunnen leveren, maakt dat de Friese groothandel een belangrijke rol heeft gespeeld tijdens de eerste piek van de Covid-19 crisis in Nederland. 

De Boer Dental staat al meer dan 10 jaar vooral bekend om de goede kwaliteit wat betreft beschermingsmiddelen en andere medische producten. Met een flinke dosis Friese nuchterheid, flexibiliteit en klantvriendelijkheid staat de groothandel dagelijks klaar voor alle nieuwe klanten en vaste klanten. 

Stijgende prijzen, kortere levertijden

De Boer Dental kon dus als één van de weinige groothandels juist wel mondkapjes, wegwerphandschoenen en zwarte latex handschoenen leveren. Dat heeft te maken met de ontwikkeling rond het logistieke gedeelte van de groothandel. Deze moest flink op de schop en De Boer Dental besloot met de tijd mee te gaan. Waar de producten voorheen met de boot vanuit het buitenland naar Nederland werden vervoerd, werd er nu bewust gekozen om de producten met het vliegtuig te laten leveren. Dat betekende kortere levertijden, maar aan de andere kant van de streep betekende dat wel stijgende prijzen. Dat de prijzen van persoonlijke beschermingsmiddelen dalen, dat is een ding dat zeker is. Echter wordt deze lage prijs overtroffen door torenhoge transportkosten door het in laten vliegen met het vliegtuig. De verwachting is dat deze prijzen gaan dalen, maar het is nog niet precies te zeggen wanneer dat het geval zal zijn. 

Verhuisplannen

De Boer Dental heeft door de crisis een enorme ontwikkeling doorgemaakt. Deze ontwikkeling wil de Harkemase groothandel graag voortzetten en daarom is ervoor gekozen om eind 2021 te gaan verhuizen naar een groter pand. Een groter pand betekent meer ruimte voor automatisering en een veel snellere service. De 15.000 vaste klanten van de groothandel zullen op deze manier altijd kunnen profiteren van een snelle en goede service. Iets wat De Boer Dental absoluut siert. 

Dat De Boer Dental uit Harkema een grote rol heeft gespeeld tijdens de Covid-19 crisis, dat is een ding dat zeker is. De goede en snelle service wordt voortgezet eind 2021 vanuit een nieuw en groot pand. We zullen hoe dan ook nog veel te horen krijgen over de Harkemase groothandel. Bent u benieuwd naar de groothandel of kan deze u ergens bij van dienst zijn? Surf dan naar de website: www.deboerdental.nl 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Musical 'Groener Gras' te zien in IJsselzicht Nieuws 7 uur geleden
• Sparta opende de 20-overs competitie met thuisduels.
Sparta Cricket beleeft 'prima start' en richt vizier op play-offs Sport 9 uur geleden
Afbeelding
Column - Overal subsidies aanvragen Nieuws 24 apr, 16:10
• Lara, Elin, Eva, Yanou en Anouk met het schild van de winnaars
Gidsen van Scouting Hendrik van Halewijn winnen regionale wedstrijd Nieuws 24 apr, 14:04
Afbeelding
Capelse Liza doet voor het goede doel mee aan zware Muskathlon in Colombia Nieuws 24 apr, 11:50
Afbeelding
Boa's mogen boetes uitdelen voor lichte verkeersovertredingen Nieuws 24 apr, 09:46
• De Van Brienenoordbrug.
Brandbrief Van Brienenoordbrug: 'Instortingsgevaar dreigt als niet snel ingegrepen wordt' Nieuws 24 apr, 09:06
• De eikenprocessierups.
Gemeente pakt eikenprocessierups aan met aaltjes Nieuws 23 apr, 15:55