Afbeelding
Foto: PR

Positieve kwaliteitsbeoordeling voor IJsselland Ziekenhuis

Algemeen 1.611 keer gelezen

CAPELLE • Het IJsselland Ziekenhuis heeft een positieve beoordeling gekregen van Qualicor Europe. Deze organisatie controleert of zorginstellingen aan de juiste kwaliteitseisen voldoen.

“Kwaliteit wordt zichtbaar in de ontmoeting. Opvallend voor het IJsselland Ziekenhuis daarin was de aandacht voor de mens: zowel de patiënt als de medewerker,” sprak Ellen Joan van Vliet, CEO van Qualicor Europe. Van 17 tot 19 januari heeft Qualicor Europe het IJsselland Ziekenhuis beoordeeld op haar kwaliteit. En met resultaat: 23 maart mocht het ziekenhuis de positieve beoordeling in ontvangst nemen. Tijdens de bijeenkomst werd de nadruk gelegd op de inzet van alle medewerkers van het ziekenhuis.

“Aan het begin van dit jaar stonden we meteen op scherp met de beoordeling van Qualicor op het programma”, zegt Ruud Nellen, bestuurder van het IJsselland Ziekenhuis. “Extra bijzonder is het om complimenten te mogen ontvangen op de kwaliteit van onze persoonsgerichte zorg, zoals het project Chemotherapie thuis, de geriatrische zorg en de regierol van de zwangere vrouw bij verloskunde. Maar ook op sociaal gebied: onze aandacht voor laaggeletterdheid is daar een goed voorbeeld van. De persoonsgerichte houding die overal in doorklinkt, is precies wie we willen zijn: een warm ziekenhuis voor iedereen in onze regio.”

Kwaliteit in de zorg
Qualicor Europe staat voor kwaliteit in de zorg en helpt organisaties via begeleiding, training, assessments en audits om de zorg te verbeteren. Het uitgereikte certificaat is een van de hoogst haalbare kwaliteitscertificaten in de zorg. Ellen Joan van Vliet: “Vandaag ben ik er niet om een certificaat te geven, dit certificaat hebben jullie verdiend. In het bijzonder is mij bijgebleven dat ‘hier gaat het om u’ (de slogan van het ziekenhuis, red.) echt wordt doorleefd door de medewerkers. Kwaliteit maak je in de ontmoeting met elkaar. Natuurlijk ligt dat ook vast in procedures en moeten die kloppen, maar in het IJsselland Ziekenhuis is het persoonlijk contact het fundament van de zorg.” Albert van Wijk, bestuurder bij het IJsselland Ziekenhuis, sluit daarbij aan: “Kwaliteit is geen deel van ons werk, kwaliteit ís ons werk.” 

Ruud Nellen: “Als ziekenhuis hebben we kwaliteit in ons DNA. Voor onze patiënten én voor elkaar: zo blijven we investeren in ontwikkelmogelijkheden voor medewerkers en houden we onze focus op betrouwbare kwaliteit. De positieve beoordeling geeft vertrouwen en is voor ons een aanmoediging om zo door te gaan.”

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

• Ewout Bückmann.
Ewout Bückmann zwaait af als voorzitter Adviesraad: 'Het team staat' Nieuws 19 uur geleden
• De speurtocht leidt ook langs de houten kunstwerken.
Lentespeurtocht in het Schollebos Nieuws 23 uur geleden
• Pianist Roderigo Robles de Medina.
Gruppman Ensemble speelt Surinaamse muziek in Van Cappellenhuis Nieuws gisteren
Afbeelding
Werk aan fietspad Algerabrug: één helft blijft open Nieuws 22 apr, 08:07
Afbeelding
UPDATE - Stroomstoring Schollevaar opgelost Nieuws 21 apr, 11:13
• Speldje als erkenning voor Zeker Digitaal.
Stichting Leergeld kiest ambassadeur als erkenning voor hulp Nieuws 21 apr, 10:00
• Het gemeentehuis van Capelle.
Zeventien sollicitanten voor burgemeestersrol in Capelle Nieuws 19 apr, 16:31
Afbeelding
'Het Nederlandse lied' op het podium in het Isala Theater Nieuws 19 apr, 15:17