Afbeelding
Foto: Aangeleverd

Hospice IJsselOever viert eerste lustrum

Algemeen 1.624 keer gelezen

CAPELLE • Hospice IJsselOever bestaat deze week vijf jaar; op 29 november 2017 opende het huis de deuren voor de eerste bewoner. Hospice IJsselOever is een huis van warmte en aandacht waar het draait om ondersteuning in de laatste levensfase. 

In de vijf jaren die volgden na de opening konden liefde, kennis en kunde ruim en ruimhartig gedeeld worden met meer dan 250 bewoners. “Hospice IJsselOever heeft in Capelle een waardevolle plek gekregen”, meent Henny Aerts, coördinator in het hospice vanaf het allereerste moment. “Een plek die rust en ruimte ademt, waar een sfeer heerst die het mogelijk maakt om ieder in zijn of haar waarde te laten.” 

In IJsselOever kan de bewoner overlijden op de manier die past bij het leven dat hij of zij geleefd heeft. De zorg betreft een totaalpakket waarmee het motto van het huis gestalte wordt gegeven: Wij kunnen je niet beter maken, maar we kunnen er wel voor zorgen dat je je beter voelt. Vijf jaar IJsselOever, dat betekent ook: talloze mooie en intense herinneringen, momenten waarop het leven intens gedeeld en gevierd werd. Henny: “Ik denk bijvoorbeeld aan de jaarlijkse herdenkingsdiensten, waar we de namen van onze overleden bewoners noemen en hun leven herinneren. Of de gesprekken met bewoners en hun naasten: zo ontroerend kwetsbaar en dichtbij.”

IJsselOever viert het eerste lustrum met en voor vrijwilligers, zorgmedewerkers en direct betrokkenen. “Zij maken het huis, zij zorgen, koken, doen het huishouden, delen aandacht, geven tijd. En ze zorgen voor de gezelligheid, de vrolijkheid en de warme sfeer in huis. Vijf jaar hospicezorg in Capelle, het was onmogelijk geweest zonder hun niet aflatende steun, liefdevolle betrokkenheid en hartverwarmende inzet.”

IJsselOever gaat met vertrouwen de toekomst tegemoet. “We blijven onverminderd liefde, kennis en kunde delen’, zegt Henny. ‘En… we kijken uit naar een locatie met een tuin. Zodat onze bewoners naast de zorg die we bieden óók kunnen genieten van buitenlucht.”

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Afbeelding
Wijkagente Middelwatering-Oost houdt 5 maart spreekuur in Capelse bibliotheek Nieuws 1 mrt, 11:42
Afbeelding
Dit zijn de genomineerden voor de Capelse Sport Awards Nieuws 1 mrt, 09:09
Afbeelding
Muzikale show in Isala in teken van Elvis Presley Nieuws 29 feb, 16:05
• Politie bezig met onderzoek na de aanrijding.
Eis dodelijke aanrijding Maasboulevard: 8 jaar cel, rijontzegging en tbs Nieuws 29 feb, 14:39
Afbeelding
Snuffelmarkt in St. Pauluskerk op 16 maart Nieuws 29 feb, 09:00
Afbeelding
Gestolen bestelbus eindigt na wilde achtervolging in de sloot 112 28 feb, 18:00
• Betalen in de bus kan alleen nog via betaalpas, telefoon of ov-chipkaart.
Vanaf 1 maart geen kaartjes meer te koop in RET-bussen Nieuws 28 feb, 15:30
• Egbert Hadders: klaar voor zijn spinningavontuur.
Egbert Hadders bijt door ondanks tegenslag: soms knock-down, nooit knock-out Sport 28 feb, 13:40