Afbeelding
Foto:

Rommelmarkt bij Nieuwe Westerkerk

Algemeen 1.144 keer gelezen

CAPELLE • De deuren van de Nieuwe Westerkerk zijn op vrijdagavond 7 oktober en zaterdag 8 oktober geopend voor alle Capellenaren. Zij kunnen een kijkje nemen op de najaarsmarkt c.q. rommelmarkt.

De rommelmarkt, een lange traditie in de Nieuwe en eerst Oude Westerkerk, werd in 2019 voor het laatst gehouden. Het uniek van de markt is de sfeer, gezelligheid en ontmoeting die voorop staan, en dat onder het genot van koffie met wat lekkers, oliebollen of een heerlijk broodje. De kramen van de rommelmarkt vormen als het ware een winkel, keurig gesorteerd en uitgestald. Daarnaast is er een boekenmarkt die er uitziet als een bibliotheek. Ook voor verse producten kan men terecht voor groenten en fruit, kaas en eieren, planten, oliebollen en oud-Hollands snoep. Er is een groot aanbod van zelfgemaakte kaarten, allerhande snuisterijen, cadeauartikelen en brocante. Een echte sfeermaker vormen het Rad van Avontuur en het enveloppenspel. Ook de kinderen worden niet vergeten; voor hen is er onder meer een ‘wandelende’ grabbelrok, een speelgoedkraam, een kinderboekenhoekje en schminken.

Een deel van de opbrengst gaat naar de Capelse vestiging Veilige Veste van Fier, het landelijk expertise- en behandelcentrum op het terrein van geweld in afhankelijkheidsrelaties. Meer info: www.fier.nl/veilige-veste-capelle-aan-den-ijssel.

De Veilige Veste is ook met een informatiekraam vertegenwoordigd tijdens deze rommelmarkt en daarnaast verkoopt men heerlijke producten uit een eigen bakkerij, Blooming Bakery.

De markt is vrijdagavond 7 oktober van 19.00 tot 21.30 uur en zaterdag 8 oktober van 09.30 tot 15.00 uur open. Voor meer informatie over de Nieuwe Westerkerk zie: www.nieuwewesterkerk.nl.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Afbeelding
Column - Goed idee, neem de fiets vaker mee Nieuws 21 uur geleden
Afbeelding
Jubilerend CGK Capelle geeft kerstconcert 'Kerstzang bij kaarslicht' Nieuws 23 uur geleden
Afbeelding
Kapsalon La Nancy aan Bermweg Capelle ondergaat een make-over Advertorial 6 dec., 11:30
Afbeelding
'Carols for Charity': concert voor kerstpakkettenactie Nieuws 6 dec., 09:00
Afbeelding
Kinderfiets aangetroffen naast het water; niemand gevonden 112 5 dec., 21:39
Afbeelding
Aantal kramen beschikbaar voor kerstmarkt Capelle Nieuws 5 dec., 18:15
Afbeelding
Voorzitter Jan-Willem Kisjes is er voor héél vv Capelle Sport 5 dec., 16:15
Afbeelding
Lichtpunt: 'koffie met de buren' in De Hoeksteen Nieuws 5 dec., 14:00