• Kinderen die eerder al deelnamen aan het schoolkorfbal.
• Kinderen die eerder al deelnamen aan het schoolkorfbal. Foto: Aangeleverd

Schoolkorfbaltoernooi voor Capelse kinderen

Algemeen 516 keer gelezen

CAPELLE • De vakgroep Bewegingsonderwijs Capelle aan den IJssel houdt op 28 september en 12 oktober het eerste schoolsporttoernooi van het schooljaar. De leerlingen van groep 5 tot en met 7 hebben hard geoefend en willen hun basisschool goed vertegenwoordigen.

In samenwerking met korfbalvereniging KCC vindt het korfbaltoernooi normaliter ieder jaar plaats op de velden aan de Capelseweg. Op het fraaie terrein van deze vereniging lopen enthousiaste vrijwilligers rond die ervoor zorgen dat het toernooi, zowel in de kantine als op de velden gezellig verloopt.

Verantwoordelijk voor dergelijke evenementen is de Vakgroep Bewegingsonderwijs. Een verzameling gymdocenten die op de Capelse basisscholen werken. Decennia lang was Hans van Embden hun woordvoerder, nu is dat Simon Hitijahubessij. “Mocht het toernooi door het slechte weer niet doorgaan, dan gaan de kinderen naar binnen bij Sporthal Schenkel. De Vakgroep Bewegingsonderwijs kijkt hier al weken naar uit en rekent net als de in vorige edities op een gezellige sportmiddag, want het is ‘dankzij’ corona helaas te lang geleden dat we iets dergelijks mochten organiseren.” 

“De samenwerking met de korfbalvereniging dateert al uit de tijd van De Bermen. Het contact met de vakgroep bewegingsonderwijs werd in de jaren tachtig al gelegd. Er waren in die periode met De Bermen en De Kapellen (beide opgericht in 1963) twee clubs die in 1999 fuseerden tot KCC. Er zijn tijdens het toernooi kinderen die lid zijn van de club, dus die spelen een thuiswedstrijd. Wij hopen de korfbalsport bij de jonge spelers te promoten. De club heeft veel leden die dankzij het schoolkorfbal enthousiast zijn geraakt om deze sport in clubverband te gaan beoefenen. OBS West, De Fontein, De Tweemaster, CSV, De Montessori zijn de scholen die zich vaak opgeven voor het korfbaltoernooi. Maar alle basisscholen in Capelle hebben een vakleerkracht die aandacht schenkt aan deze sport. Dat is ook zo mooi aan onze vakgroep. De gymdocenten werken op diverse scholen voor verschillende werkgevers maar samen zijn wij een vakgroep met als doel kinderen ook buiten school aan toernooien te laten deelnemen. Binnenkort vindt ook de Wintercross weer plaats en in het voorjaar het groots opgezette voetbaltoernooi voor de groepen 3 tot en met 8. Maar daarnaast doen we nog veel meer. Ook de gemeente promoot het sporten onder kinderen en daar zijn we hen erkentelijk voor”, aldus Simon Hitijahubessij.

Cor Hulsbus

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Afbeelding
Kerstconcert 'Komt allen tezamen' in Capelse Elimkerk Nieuws 20 uur geleden
Afbeelding
Column - Goed idee, neem de fiets vaker mee Nieuws 22 uur geleden
Afbeelding
Jubilerend CGK Capelle geeft kerstconcert 'Kerstzang bij kaarslicht' Nieuws gisteren
Afbeelding
Kapsalon La Nancy aan Bermweg Capelle ondergaat een make-over Advertorial 6 dec., 11:30
Afbeelding
'Carols for Charity': concert voor kerstpakkettenactie Nieuws 6 dec., 09:00
Afbeelding
Kinderfiets aangetroffen naast het water; niemand gevonden 112 5 dec., 21:39
Afbeelding
Aantal kramen beschikbaar voor kerstmarkt Capelle Nieuws 5 dec., 18:15
Afbeelding
Voorzitter Jan-Willem Kisjes is er voor héél vv Capelle Sport 5 dec., 16:15