Afbeelding
Foto: 123RF.com

Burendag overal in Capelle gevierd

Algemeen 508 keer gelezen

CAPELLE • Met de Burendag op 24 september in aantocht schieten de lokale initiatieven als paddenstoelen uit de grond. In vrijwel alle Capelse wijken zijn activiteiten voor jong en oud, met als doel ontmoeting tussen buurtbewoners.

Op verschillende plaatsen wordt tijdens Burendag een buurtbarbecue gehouden. Zo is er voor de gehele Noorse buurt ter bevordering van de onderlinge cohesie een barbecue op het speelveld bij het Hordaland. Ook bij de Nieuwbouw Merellaan (2013) wordt - sinds de oplevering - ieder jaar een buurtbarbecue gehouden. Extra vermaak is hier dit jaar in de vorm van een springkussen voor de jonge buurtbewoners. De barbecue vindt op straat plaats.

Bij de Ahiolostraat/Banda Neira is eveneens een barbecue voor bewoners, waarbij er ook muziek, activiteiten voor de kinderen en spelletjes zijn.

Insectenhotel maken
Kinderen die aan of in de buurt van de Merellaan wonen kunnen tijdens Burendag een insectenhotel maken. Van verschillende materialen maken zij samen hotels voor de kleinste buren in de wijk. Met behulp van de ouders gaan de kinderen zagen, timmeren en zorgen zij voor veel duurzame schuilplekken voor de insecten in de buurt. Insecten kunnen deze hulp namelijk goed gebruiken. De kinderen kunnen daarnaast zakjes knutselen en vullen met wilde bloemen zaadjes
en deze cadeau doen aan hun buurtgenoten. Op die manier dragen zij op de Merellaan bij aan de biologische en duurzame natuur en dieren.

Buurtfeesten
Om het buurtcontact te bevorderen van oud en jong in de Zeeheldenbuurt, wil de organisatie tijdens de Burendag vooral ook de kinderen in actie krijgen. Het speelveld van de Kleine Zeeheldenbuurt (achter de Trompstraat) wordt tijdens deze dag een soort festivalterrein met spel-attracties voor de kinderen en de ontmoetingsplek voor alle buurtbewoners.

De buurtbewoners (ouders) nemen hierbij zelf vrijwillig de organisatie op zich en zorgen voor feestelijke entourage en uitvoering van deze middagactiviteiten. Er is voldoende te doen tijdens een actief feest voor de kinderen: springkussens, glij-stormbaan met een waterglijbaan en ijscoman en voor ouders en ouderen sfeervolle buurt ontmoeting met een hapje en drankje. Dit buurtfeest is voor de ruim 100 bewoners en kinderen die ook hun vriendjes en vriendinnetjes uit de buurt mogen uitnodigen.

Omdat de Burendag van vorig jaar bij de Rozenburcht een groot succes was, wil de organisatie dit jaar groter uitpakken. De Rozenburcht zorgt op deze dag voor een braderie, live-muziek en leuke spelactiviteiten. De buurtbewoners willen heel graag het stukje voor de kinderen organiseren, zodat zij op deze dag weer voor feest en verbinding tussen jong en oud kunnen zorgen. Het feest is voor alle buurtbewoners in de wijken rondom de Rozenburcht (Nieuwe Laan) en wordt gehouden op en rondom het veld van de speeltuin achter de Rozenburcht.

De meeste bewoners zijn via communicatie in de buurt op de hoogte gesteld van de initiatieven. Op het platform maakcapelle.nl kunnen vrijwilligers zich aanmelden en in contact komen met organisatoren.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Afbeelding
Echtpaar Kalishoek-Kleijn 65 jaar getrouwd Nieuws 22 sep., 18:15
Afbeelding
Open repetitie koor Twentysomething op 29 september Nieuws 22 sep., 16:30
Afbeelding
Benne Kerver nieuwe fractievoorzitter Leefbaar Capelle Nieuws 22 sep., 13:43
Afbeelding
Muzikale 'Ode aan de dieren' in Van Cappellenhuis Nieuws 22 sep., 12:00
Afbeelding
Asfalt deel A. van Rijckevorselweg vervangen tussen 2 en 7 oktober Nieuws 22 sep., 09:30
Afbeelding
Feestweek vanwege 50-jarig bestaan De Roo Fotoreportage 22 sep., 09:15
Afbeelding
Inloopspreekuur Budgetmaatjes Capelle in bibliotheek Nieuws 21 sep., 16:45
Afbeelding
Tien Capelse verenigingen doen mee aan Grote Clubactie Nieuws 21 sep., 14:00