• Mels Landzaad.
• Mels Landzaad. Foto: VVD Capelle

VVD-raadslid Mels Landzaad stopt

Algemeen 1.066 keer gelezen

CAPELLE • Raadslid Mels Landzaad (Capelse VVD) moet wegens privéomstandigheden met onmiddellijke ingang zijn raadslidmaatschap neerleggen.

“Met veel passie en plezier heb ik ruim vier jaar het raadslidmaatschap vervuld”, aldus het vertrekkende raadslid. “Het voelde als een voorrecht om samen met de andere raadsleden, het college en de ambtelijke organisatie mooie zaken tot stand te brengen in Capelle.”

In de gemeenteraad hield Landzaad zich onder andere bezig met de portefeuilles financiën, veiligheid en onderwijs. Verder was hij voorzitter van de auditcommissie van de gemeente. Zijn raadswerk speelde zich niet alleen af binnen de vergaderzaal. Zo heeft Landzaad een coronahulplijn voor ondernemers en een meldpunt verkeersaso’s geopend. Doel hiervan was om problemen van Capellenaren in kaart te brengen en waar mogelijk bij te dragen aan een oplossing.
“In mijn periode als raadslid heb ik onder andere voorstellen gedaan om ervoor te zorgen dat beleggers niet zomaar betaalbare koopwoningen kunnen opkopen en manieren aangedragen om de digitale dienstverlening van de gemeente te verbeteren. Als voorzitter van de Werkgroep Structurele Investeringsruimte ben ik er trots op dat ik, samen met andere raadsleden, kaders heb meegegeven aan het gemeentebestuur om het huishoudboekje van de gemeente op orde te krijgen zonder de lokale lasten te verhogen,” blikt Landzaad terug.

Jeroen Kolster is de opvolger van Landzaad. In de raadsvergadering van 26 september vindt zijn installatie in de gemeenteraad plaats. Kolster maakte de vorige raadsperiode ook al onderdeel uit van de VVD-fractie. “De aanleiding is vervelend, maar ik heb veel zin om weer als raadslid aan de slag te gaan,” zegt Kolster in een eerste reactie.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Afbeelding
Nieuwe Rotterdampas geldig: aanvragen of verlengen weer mogelijk Nieuws 13 uur geleden
Afbeelding
Kom met vragen over geldzaken langs bij de Wijkwinkel Nieuws 16 uur geleden
Afbeelding
Bestuurder (23) overlijdt bij eenzijdig ongeval op Abram van Rijckevorselweg Nieuws 3 mrt, 08:18
• Het NH-Hotel
Asielzoekers in pand Barbizonlaan verhuizen tijdelijk naar NH-Hotel Nieuws 1 mrt, 15:05
Afbeelding
Vaccinatiedagen voor Capelse 9-, 10- en 14-jarigen in april Nieuws 1 mrt, 14:00
Afbeelding
Wijkagente Middelwatering-Oost houdt 5 maart spreekuur in Capelse bibliotheek Nieuws 1 mrt, 11:42
Afbeelding
Dit zijn de genomineerden voor de Capelse Sport Awards Nieuws 1 mrt, 09:09
Afbeelding
Muzikale show in Isala in teken van Elvis Presley Nieuws 29 feb, 16:05