Afbeelding
Foto: nl.123rf.com

Platform Rouw, Verlies en Zingeving voor ondersteuning

Algemeen 1.747 keer gelezen

CAPELLE • Het nieuwe Platform Rouw, Verlies en Zingeving is er voor iedereen in Capelle die te maken heeft met Rouw en/of Verlies en die daarbij ondersteuning kan gebruiken. 

Nu de coronamaatregelen na ruim twee jaar aan de zijlijn zijn gezet en er weer ruimte is om elkaar te ontmoeten, kunnen we eindelijk stil staan bij - en erkenning geven aan - iedereen die ermee te maken heeft gehad.

De gemeente Capelle heeft onlangs een budget vrijgemaakt om juist dit jaar extra middelen beschikbaar te stellen voor rouwenden en mensen die te maken hebben met verlies. Vier organisaties (De Zellingen, afdeling Geestelijke Verzorging; Samen 010; Welzijn Capelle, afdeling Maatschappelijk Werk en Inloophuis de IJssel, centrum voor leven met en na kanker) hebben de handen ineengeslagen en een unieke samenwerking tot stand gebracht onder de naam Platform Rouw, Verlies en Zingeving. 

Juist door de coronaperiode merken bovengenoemde organisaties dat er door allerlei omstandigheden onvoldoende tijd en ruimte beschikbaar is geweest om de rouwfase goed te doorvoelen en het verlies te verweven in het nieuwe levenspad. De vier organisaties hebben vanuit hun expertise en in overleg met de gemeente een programma samengesteld waarin verschillende facetten uit de rouwfase aan de orde kunnen komen. Dit omdat elk mens uniek is en dus ook in het beleven van zijn of haar verlies.

Er komt onder meer een rouwcafé, dat vanaf 24 mei wekelijks op dinsdag open is van 10:30 uur tot 12:30 uur (De Linie 1e). In het rouwcafé is er ruimte, aandacht en tijd voor het persoonlijke verhaal en worden de wensen voor ondersteuning samen onderzocht en besproken.

Ondersteuningsgesprekken kunnen plaats vinden in de thuissituatie, maar ook daarbuiten.

Ook beginnen gespreksgroepen voor ontmoetingen met ervaringsdeskundigen en lotgenoten. De eerste rouwgroep ‘Verlies tijdens corona’ gaat van start op 16 mei.

Kennismaken met een nieuwe vriendenkring is mogelijk via de ontmoetingsgroep ‘Lief en Leed groep’ (eerste bijeenkomst 23 mei).

Meer info: bel Saskia en José (Inloophuis de IJssel) op 06 2784 6946, Hester (De Zellingen) op 088 2069 000, Henk (Samen 010) op 010 4666 722, of Gerda en Thea (Welzijn Capelle) op 010 7074 900.

Huub Lakerveld

Redactiecoördinator Het Kontakt - IJssel en Lekstreek

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

• Ewout Bückmann.
Ewout Bückmann zwaait af als voorzitter Adviesraad: 'Het team staat' Nieuws 20 uur geleden
• De speurtocht leidt ook langs de houten kunstwerken.
Lentespeurtocht in het Schollebos Nieuws 23 uur geleden
• Pianist Roderigo Robles de Medina.
Gruppman Ensemble speelt Surinaamse muziek in Van Cappellenhuis Nieuws 22 apr, 10:33
Afbeelding
Werk aan fietspad Algerabrug: één helft blijft open Nieuws 22 apr, 08:07
Afbeelding
UPDATE - Stroomstoring Schollevaar opgelost Nieuws 21 apr, 11:13
• Speldje als erkenning voor Zeker Digitaal.
Stichting Leergeld kiest ambassadeur als erkenning voor hulp Nieuws 21 apr, 10:00
• Het gemeentehuis van Capelle.
Zeventien sollicitanten voor burgemeestersrol in Capelle Nieuws 19 apr, 16:31
Afbeelding
'Het Nederlandse lied' op het podium in het Isala Theater Nieuws 19 apr, 15:17